Hopp til hovedinnholdet

anfall med svimmelhet

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg hadde en ekkelt opplevelse for noen dager siden, som jeg er bekymret for hva er eller om det kan skje igjen. Jeg sto å lagde mat en kveld da jeg plutselig ble akutt veldig kvalm og svimmel. Så mistet jeg liksom alle kreftene i kroppen så jeg greide ikke å stå oppreist eller løfte armene og fikk intense magesmerter. Satt på en stol og sleit med å puste og svetten rant og jeg blei likbleik i ansiktet og leppene var nesten blå. Det gikk over etter ca 10 minutter. Lurer veldig på hva dette kan være?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Det kan være at du fikk et kortvarig blodtrykksfall som ga deg disse symptomene. Du kan lese mer om det her på NHI.no.

Dette kan skje uten at det trenger å ligge noen sykdom bak. Du skal ikke engste deg, men dersom dette skjer igjen vil jeg anbefale deg å kontakte lege for nærmere undersøkelse bl.a for å utelukke lav blodprosent, epilepsi,hjerteforstyrrelse m.m. Men som sagt skal du ikke engste deg, det er ganske vanlig at dette kan skje alle en gang i livet.

Vennlig hilsen legen.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse