Hopp til hovedinnholdet

Skal jeg trene før eller etter frokost? 

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er tynn og vil gå opp i vekt. Jeg vil trene om morgen. Hva er best å trene etter man har spist frokost eller før? Har det i de hel tatt noe å si?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er kjempefint å bruke morgenen til å trene, men hvis du vil gå opp i muskelmasse, så er det en fordel å ta en liten økt på ettermiddagen også - 3-4 ganger i uken. Først og fremst må du se hvordan dette praktisk lar seg løse. Passer det best å trene før du spiser frokost, eller etterpå. Har du god tid på morgenen, så kan det være greit å spise litt frokost først, for det er lettere å trene styrke kort tid etter et måltid, enn det er å trene utholdenhetstrening. Trener du en økt på opp mot en time er det absolutt en fordel å ha fylt på med litt energi først. Trener du en kort økt på 20-30 minutter, så er det ikke like viktig å spise frokost først. 

Det som er viktig for å bygge muskelmasse er imidlertid at du har hyppige måltider, for da er det lettere å øke energiinntaket. Skal du øke i vekt, så må du ha et energioverskudd, og det er lettere når du inntar 6-7 faste måltider hver dag. Hvert måltid skal inneholde proteiner, og det kan du lese mer om på www.olympiatoppen.no

 

Vennlig hilsen fysioterapeuten

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Eg har ei lav vekt- kva skal eg gjøre?

Veier seg på badevekt (colourbox.com)

Nokon synast dei er veldig tynne, og vil gå opp i vekt. At ein er veldig tynn kan til dømes skuldast genar, at ein et for lite i forhald til eins energiforbruk eller være ein konsekvens av sjukdom. Vektauke kan være vanskeleg, og kan ta tid.

Les mer


Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse