Hopp til hovedinnholdet

Utslett på rumpa

Jente 17 år
 

Spørsmål

Jeg har fått et slags utslett på rompa, som har spredd seg. Og det klør veldig mye, og er rødt. Det ser nesten ut som kviser, bare litt større. Hva kan dette være?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Uten å få undersøkt deg eller stilt deg oppfølgingsspørsmål, er det vanskelig å si hva dette kan være. Utslett i huden kan ha mange årsaker; hudinfeksjon forårsaket av bakterier eller virus, eksem, allergisk hudreaksjon på mat, vaskemiddel, metall eller annet. Det er jo noen dager siden du skrev til oss, men dersom du fortsatt har utslettet og det ikke viser tegn til bedring, kan du oppsøke fastlege, helsesøster eller lege på helsestasjon for ungdom for en vurdering. Lykke til!


Hilsen legen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kviser

Kviser (colourbox.com)

Nesten alle unge får kviser på et eller annet tidspunkt, men hvorfor får vi dem? Og hva kan du gjøre for å bli kvitt dem? Her får du svarene.

Les mer

”Jenteplager” – små og større plager fra skjeden og i underlivet

Jente har smerter (colourbox.com)

Du ser plutselig noen nupper mellom kjønnsleppene som du ikke har lagt merke til før. Det klør eller kanskje skjedeåpningen litt sår? Mye av det som kan føre til bekymring, er helt vanlige små plager som går over av seg selv. Eller endringer som skjer fordi det er slik det skal være!

Les mer

Jenter og puberteten

Jente i undertøy (colourbox.com)

Når starter det og hva skjer? Mange lurer. En gang mellom 9 og 15 år starter det for jenter. Men det er store forskjeller.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse