Hopp til hovedinnholdet

Jeg har anoreksi og angst, kjenner på små smerter/trykk i venstre bryst. Hva kan det være?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er ei jente med anoreksi og angst diagnose. De siste ukene har jeg opplevd små smerter i venstre bryst (først var det stikk under brystet, men nå er det mer som et trykk). Det er ikke uutholdelig, men ubehagelig. Jeg tenker det er greit å nevne at jeg har vært mer stresset den siste tiden, og hatt flere panikkanfall, men har aldri opplevd smerter i bryst ved anfallene før (kun høy puls, skjelving, hyperventilering, svimmelhet, og kramper i hender og ben). Litt info om meg: Jeg har per dags dato en BMI på 14.1, og har vært syk siden 2013. Går jevnlig til lege (hver uke), og alt av elektrolytter, vitaminer, hjertelyd, EKG osv ser fint ut. eneste er lav puls og blodtrykk (i forrige epikrise fra mandag 06.11.17 fra sykehuset sto det sinusbradykardi, men jeg har ikke sett hva pulsen var, ellers er blodtrykk 95/66) Hadde blitt glad om dere kunne si noe om hva dette kan være, selv om jeg vet det kan være vanskelig på nett.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk til deg som skriver til oss i ung.no. 

Jeg forstår du blir bekymret for hva disse smertene kan være. Jeg tenker det er veldig viktig at du forteller foreldrene dine og legen din om smertene/trykket du kjenner i brystet. Det bør undersøkes nærmere. 

Det er vanskelig for meg å si hva det kan være. Du bør undersøkes av en lege, som bør ta deg på alvor. Anoreksi er en veldig farlig psykisk lidelse og det høyrisiko for hjerteproblemer og i verste fall hjertestans ved undervekt over tid. Selv om kontroll av hjertet og elektrolytter ser fint ut på en prøve, så kan dette endres raskt og plutselig bli alvorlig. 

Jeg blir bekymret for deg og det er veldig viktig at du tar dette på alvor. Jeg håper du får god hjelp og at du tar imot den hjelpen du får tilbud om. 

Ta godt vare på deg selv! Jeg ønsker deg alt godt. 

Vennlig hilsen psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Anoreksi, bulimi og overspisingslidelse

vekt (colourbox.com)

En person som har en spiseforstyrrelse, vil være overopptatt av mat og plages med konstante tanker om mat, spising, kropp og vekt. Andre sider av livet blir overskygget når svært mye tid og ressurser brukes på handlinger knyttet til mat og spising.

Les mer

Øvelser for å bli frisk av spiseforstyrrelse

Jente som veier seg selv (www.colourbox.com)

Øvelsene kan hjelpe deg med motivasjon til å ta imot hjelp for spiseforstyrrelsen. Det er viktig med hjelp for å bli bra. For å bli frisk av en spiseforstyrrelse, er regelmessige måltider helt avgjørende.

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting i livet ditt? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere? Her får du tips til hvordan du kan gå fram.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse