Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg stole på gravitestene?

Jente 19 år
 

Spørsmål

For 6 uker siden hadde jeg samleie med en fyr, uten kondom... Dagen etter dro jeg rett på apoteket å kjøpte en angre pille. 4 uker etter samleiet tok jeg et par graviditetstester og begge kom tilbake negative, så jeg googlet litt rundt det da menstruasjonen var veldig kort, og relativt lite blod. Jeg har tatt et par tester til nå (etter 6 uker) og de kom også tilbake negative. Jeg vil bare være helt sikker på at de er pålitelige, ville veldig gjerne satt pris på svar om 4 negative tester er ordentlig, og at jeg ikke er gravid.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 19 år.

Takk for at du skriver til Ung.no!
Etter at du har tatt nødprevensjon er det ikke uvanlig at mensen kan være litt annerledes enn normalt. Det skyldes den hormonelle påvirkningen fra nødprevensjonen.
Du har tatt flere gravitester i ettertid og alle har vært negative. Du kan slå deg til ro med at testene er trygge og svarene er korrekte.

Jeg vil også anbefale deg å få tatt en klamydiatest siden dere hadde ubeskyttet sex. Det får du tatt gratis på Helsestasjon for ungdom.
Der kan du også snakke med helsesøster eller lege dersom du enda bekymrer deg for at du kan være gravid.

Håper dette kan hjelpe deg.
Lykke til!

Vennlig hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Nødprevensjon - "angrepille"

Bekymret jente (colourbox.com)

Det kan være godt å ha en reserveløsning hvis du av en eller annen grunn har hatt ubeskyttet samleie eller hatt uhell med den prevensjonsmetoden du bruker. Her kan du lese mer om nødprevensjon.

Les mer

Graviditetstest

Graviditetstest (colourbox.com)

Er du skikkelig redd for å ha blitt gravid eller bare litt urolig fordi du syns brystene er litt ømme, eller for at mensen er litt sen?

Da kan du ta en graviditetstest. Den må tas riktig for at den skal være til å stole på.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet