Hopp til hovedinnholdet

Hvordan skal jeg lære meg å fingre?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei jeg lurer på om hvordan lære seg å fingre nå gnir jeg bare klitoris. Jeg har prøvd å tatt fingeren min inni vaginaen men mye kjøtt eller hva som er inni en vagina stopper den! Når jeg gnir klitoris får jeg en god følelse i beina, men hvordan skal jeg lære meg å fingre?????

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 13 år.
Takk for at du skrev til ung.no
 
Det er så bra at du nyter stimulering av den ytre delen av klitoris. Det er den letteste måten å få orgasme på. Når du får den gode følelsen nedover beina får du sannsynligvis orgasme. Orgasme merkes som gode, rytmiske sammentrekninger i klitoris/og eller skjede. Noen kan også kjenne sammentrekningene i andre deler av kroppen, mage rumpe, lår, beina etc. Under orgasmen stiger puls og blodtrykk, man puster tyngre/og eller holder pusten noen sekunder, noen svetter, brystknoppene blir harde, brystene blir større og huden på hals og bryst kan bli rødlige.
Det er bare omlag 30 % som nyter stimuli inne i skjeden, slik som ved fingring. Det er få nerve-ender der og sånn må det være med tanke på at skjeden også er en mulig vei ut for en baby en gang i framtida. Hvis det var masse nerver der, ville det være uutholdelig smertefullt å føde. Men man kan lære seg å like det, og noen liker det med en gang.
Når du stimulerer den ytre delen av klitoris og du kjenner at du nyter det, er du blir seksuelt tent/kåt. Da kan du, med den andre hånden, føre en finger inn i skjeden. Da vil du kjenne at skjeden er våt. Da er også skjeden utvidet, og det blir plass til en finger. Du skal ikke føre fingeren rett opp, men litt bakover. Når du har fått fingeren inn, og hvis du samtidig strammer musklene i bekkenet/underlivet, vil du kjenne at trykket mot fingeren øker. Dette kan gi deg mer nytelse, slik at du indirekte stimulere de indre benene/crus av klitoris. 
Etterhvert som du øver vil du finne ut hva du liker best. 

Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen sexologisk rådgiver (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kåthet, onanering og orgasme

Gutt med buksene nede (colourbox.com)

I puberteten øker mengden hormoner som gir seksuell lyst - kåthet. Lurer du på noe om kåthet, onanering eller orgasme? Kanskje finner du svaret i denne artikkelen.

Les mer

Spørsmål om onani? Les vår ABC om å oppnå orgasme med hånd

ABC for å oppnå orgasme på egenhånd (ung.no)

Å greie onanere og få orgasme selv eller å greie å hjelpe partneren til en god orgasme, er en fin kunst å kunne. Her finner du litt kunnskap som er nyttig for å forstå og kjenne kjønnsorganene bedre og dermed å mestre onanikunsten bedre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex