Hopp til hovedinnholdet

Jeg får ofte vondt i cerebral cortex når jeg leser.

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei, jeg får ofte vondt i cerebral cortex når jeg leser... hjelper når jeg ikke tenker så mye, men sliter også med å formulere meg når jeg skal si å skrive ting som ligger psykososialt da jeg tenker mye før jeg sier ting og selvom jeg ikke har sagt det så kan jeg bli lenge tenkende på at jeg angrer på at jeg ikke sa det... så bare å formulere denne teksten er veldig krevende for meg.. jeg klandrer meg selv for den jeg er og har veldig stor interresse for å hjelpe folk, og derfor vil jeg gå omigjen 1. Året vgs på forskerlinja å bli lege... av egen erfaring så blir jeg deppa av å se hvor mange nevrokirurger som ikke tørr å ta inngrep pga de aldri har gjort det før eller at det er risikabelt.. men nå har de tatt den utdannelsen og har et stort ansvar på seg... de måtte vel skjønt at mye av utdanninga dems kunne skje spontant og at de ikke får lvd seg så mye praktisk da det ikke finnes simulator for alt... men nå er jeg helt ute av kontekst... får vondt i snn (sentralnervsys) når jeg leser

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei gutt 16 år.
Takk for at du skrev til ung.no
 
Det høres så slitsomt ut med smerter i hjernen når du leser. 
Du må snakke med fastlegen eller lege på helsestasjon for ungdom. Hvis det er vanskelig å forklare, kan du ta med utskrift/skjermbilde av det du har skrevet og eventuelt svaret her, hvis det er til hjelp. Da slipper du å forklare så mye. 
Det kan være vanskelig å forklare det som omhandler det psykososiale. Det er ikke så lett å finne navn på det man føler og samspillet med andre. 
Det er vanlig at man i ettertid kan angre på det man ikke fikk sagt. I stedet for å gruble på det, irritere seg over det, må du arbeide med å akseptere at du ikke fikk sagt det. Det er en øvelse å kunne legge bak seg det man ikke gjøre noe med. 
Det er viktig at du forstår at du ikke kan klandre deg selv for den du er! 
Det er så flott at du vil hjelpe andre! Det er en god tanke og en god motivasjon for framtida.
Hvis man strever med tanker som kverner, at man grubler på ting, at man får vondt i hodet må man få hjelp hos lege. Ikke vent! Snakk med lege så snart du kan!


Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Hos helsesykepleieren (foto: ung.no)

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse