Hopp til hovedinnholdet

Trang skjede. Hva gjør jeg?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Jeg er rett og slett for trang. Har aldri hatt sex før, og skulle gjøre dette første gang med kjæresten min. Vi var kåte begge to, men når han skulle føre penis i meg, fikk den ikke plass.. hodet kom ikke innafor engang.. jeg kan selv få inn tre fingre, men jeg prøvde å få en agurk inn og det nyttet ikke. Hva kan jeg gjøre for å få utvidet skjeden? Vil gjerne ha sex med kjæresten min...

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmål!

Endel unge jenter kvinner opplever det som vanskelig og vondt å ha samleie i starten. Sjeldent er årsaken at skjeden er trang. Om det er tilfellet vil du oppleve at det er vanskelig å føre inn f.eks en tampong eller en finger, opplever du det?

Skjeden er et elastisk og utvides når du blir opphisset og kåt. Husk derfor å bruke god tid på det som skjer før selve samleie med kyss og beføling, slik at dere sammen slapper av og kroppene er klare.

Man har mye muskler i underlivet og disse kan være stramme seg ved stress og usikkerhet. Kjenner du deg igjen i det?

Neste gang du og kjæresten prøver å ha samleie vil jeg anbefale dere å bruke god tid på å berøre hverandre, og ikke starte samleie før du er ordentlig våt i skjeden. Pass også på at du slapper godt av i underlivet akkurat når penis kommer inn.

Dersom rådene mine ikke hjelper vil jeg anbefale deg å oppsøkel lege på helsestasjon for ungdom eller fastlegen din for en nærmere undersøkelse. 

Legger ved noen artikler som kan være til hjelp for deg og lykke til!

Vennlig hilsen Sexologisk sykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

”Jenteplager” – små og større plager fra skjeden og i underlivet

Jente har smerter (colourbox.com)

Du ser plutselig noen nupper mellom kjønnsleppene som du ikke har lagt merke til før. Det klør eller kanskje skjedeåpningen litt sår? Mye av det som kan føre til bekymring, er helt vanlige små plager som går over av seg selv. Eller endringer som skjer fordi det er slik det skal være!

Les mer

Smerter ved samleie, hva kan det være?

Kvinne med smerter (colourbox.com)

Mange skriver til oss om at de har smerter eller ubehag ved samleie. Det kan være ulike årsaker. Det er mulig å finne ut av det og finne løsning på problemet.

Les mer

Chat om seksualitet og få svar om prevensjon i chatbot

Sex og samfunn

Lurer du på noe om seksualitet, seksuell helse eller prevensjon? Da kan du få svar på chat med fagpersoner eller chatbot'en på Sex og samfunn.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Spørsmål og svar
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om spørsmål og svar