Hopp til hovedinnholdet

Får av og til vondt i klitoris.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er en jente som onanerer. Av til får jeg vondt på det lille hodet i underlivet, når jeg går. Jeg får også brun utflod på papiret når jeg er på do. Jeg er bekymret. Jeg har ikke lyst til å si det til mamma eller gå til legen. Da blir det så mange ubehagelige spørsmål. Hjelp meg

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 13 år.

Takk for at du skriver til Ung.no!
Du forteller at du onanerer og at du av og til får vondt i "det lille hodet" i underlivet når du går. Det lille hodet, er det som kalles for klitoris. Klitoris er veldig følsomt, og det kan bli ubehagelig eller vondt dersom du har bukser som er trange og gnager i skrittet. Det er ikke farlig, og det går som regel over.

Du kan også få litt vondt dersom du har onanert og massert hardt og direkte på klitoris. Det er heller ikke farlig.
Du finner som regel din måte å onanere på som gir deg nytelse og glede.

Dersom du stadig har smerter i klitoris, og plages av ubehag, kan det være lurt å snakke med lege om det. Da kan du ta kontakt med lege på Helsestasjon for ungdom som kan gjøre en sjekk. Det er gratis.

Du kan gå inn på "Din kropp er skapt til glede" og på "Feminina" å lese mer om jenters underliv og seksualitet.
Du finner også god informasjon i artiklene nedenfor.

Utflod som blir brunaktig har som regel små mengder blod i seg. Det er ikke uvanlig at utfloden kan blir brunlig like før du skal ha mensen eller i dagene etter.
Dersom du ikke har fått mensen enda, kan dette være et tegn på at den første mensen er på gang.
Er du seksuelt aktiv med andre, kan endret utflod være teng på smitte av klamydia, og da er det viktig å sjekke dette. Det gjør man gratis på helsestasjonen.

Du kan gjerne spørre helsesøster på skolen om råd når du har spørsmål du ikke ønsker å ta opp med mor. Helsesøster har taushetsplikt og kunnskap du kan ha god nytte av.

Håper dette kan hjelpe deg.
Lykke til!

Vennlig hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Utflod - til glede og bekymring

Undertøy på tørkesnor (colourbox.com)

Utflod fra skjeden er noe alle kvinner har. Normal utflod holder underlivet friskt og gir god glid ved samleie. Forandring i utfloden kan være et tegn på en ubalanse i bakteriefloraen i skjeden eller sykdom.

Les mer

Spørsmål om onani? Les vår ABC om å oppnå orgasme med hånd

ABC for å oppnå orgasme på egenhånd (ung.no)

Å greie onanere og få orgasme selv eller å greie å hjelpe partneren til en god orgasme, er en fin kunst å kunne. Her finner du litt kunnskap som er nyttig for å forstå og kjenne kjønnsorganene bedre og dermed å mestre onanikunsten bedre.

Les mer

Kåthet, onanering og orgasme

Gutt med buksene nede (colourbox.com)

I puberteten øker mengden hormoner som gir seksuell lyst - kåthet. Lurer du på noe om kåthet, onanering eller orgasme? Kanskje finner du svaret i denne artikkelen.

Les mer

Mensen - sånn er det

Bind (colourbox.com)

Har du spørsmål om mensen? Lurer du på hva mensen egentlig er, hvor mye blod som kommer eller hva det betyr at den er uregelmessig, eller kanskje lurer du på noe om farge eller lukt eller hva menstruasjonssyklus betyr?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mest for jentene
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mest for jentene