Hopp til hovedinnholdet

Mine venner er alle glad i å feste, men jeg liker verken å drikke eller å danse. Hva bør jeg gjøre..?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei. jeg har ett problem.. Mine venner er alle gla i å feste (tipper hovedsaklig drikke og dansedelen), men jeg liker verken å drikke eller å danse. Likevel blir jeg litt lei inni meg når noen av dem går sammen til en fest eller en pub.. Jeg er ikke engang gammel nokk til å komme inn noen plasser enda (blir 18 i år, men sent). Forstår ikke hvorfor jeg bryr meg.. Uansett. Jeg blir fort sjalu og vil veldig gå på puber eller fester med dem, men er redd for at siden jeg ikke liker de tingene (dans og drikking) at jeg kommer til å ødelegge både for meg og for dem.. Hva bør jeg gjøre..?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Dette er en situasjon som sannsynligvis ganske mange kan kjenne seg igjen i. Først og fremst vil vi si at det er bra at du selv setter dine egne grenser - det er det viktig at du fortsetter med. Vi forstår godt at du gjerne vil være sammen med venninnene dine - også når de går ut på bar/fest - og det skal du da også kunne gjøre. Snakk med dem på forhånd om hvordan du føler det, og hvis de faktisk er gode venninner, vil de ha forståelse og respekt for dine ønsker. Hvis de ikke har forståelse eller respekt for dine grenser, er de enten umodne, eller simpelthen dårlige venninner. Hva du velger å drikke og ikke drikke, er tross alt kun din egen sak. Det skal ikke være til hinder for at dere kan hygge dere sammen. Du trenger ikke bekymre deg på forhånd om hvordan det vil være å bli med dem på bar/fest selv om du ikke drikker eller danser - det vet du jo ikke før du faktisk prøver - og sannsynligvis vil det jo gå helt fint. Og hvis det mot formodning likevel skulle bli et problem, bør du snakke med dem om det.

Vi anbefaler at du leser vedlagte artikler; der vil du nok finne noen nyttige råd.

Hilsen RUStelefonen 08588
www.rustelefonen.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vennskap, både verdifullt og sårbart

Venner spiller gitar i en park sammen (colourbox.com)

Hvordan skal man få en god venn, hva er en god venn og hvordan holde på en god venn? Vennskap er viktig, og noen ganger litt vanskelig.

Les mer

Å være den som ikke drikker

Fest (colourbox.com)

Har du bestemt deg for å ikke drikke, men synes det er vanskelig å si det til vennene dine? I denne artikkelen får du tips til å takle drikkepress.

Av: Amalie, ungdomsjournalist, ung.no

Les mer

Noen å snakke med om drikkepress

En gjeng som drikker øl (colourbox.com)

Trenger du noen å snakke med om drikkepress? Her finner du en oversikt over hvor du kan få råd.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Alkohol
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om alkohol