Hopp til hovedinnholdet

Vil barbere ballene.

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Hei hei jeg er en gutt 14 som vil barbere ballene Problemet er att jeg er livredd på og gjøre feil altså kutte meg I tilegg har jeg ikke barberhøvel og synes det er flaut og spørre om og få det kan du hjelpe meg?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei gutt 14 år.

Takk for at du skriver til Ung.no!

Hår på kjønnet og kroppe er normalt, og de fleste vil bry seg veldig lite om hvor vidt du har på hår på ballene eller ikke. Om man velger å fjerne håret eller ikke, er opp til hver enkelt. Noen synes det er greit å la det vokse fritt, mens andre liker å fjerne alt. Ønsker du å fjerne uønsket hårvekst, så finnes det ulike metoder for hårfjerning. Det er imidlertid vanskelig å unngå at det blir litt irritert hud med prikker og nupper etter barbering. Spesielt når du barberer ofte. Huden vil da trenge å få hvile innimellom for å hente seg inn. 

Et annet alternativ er å bruke body groomer for fjerne uønsket hårvekst. Det finnes maskiner du kan bruke i dusjen som er skånsomme for huden.  
Du kan gå inn her å lese for å få gode råd og alternativer til hårfjerning for menn. Hvor det også står hvordan du får en god intimbarbering.

Fordelen med å barbere seg er at det er fort gjort, du kan gjøre det selv, og du trenger ikke noe avansert utstyr. Når du skal intimbarbere gjør du følgende:

Ta gjerne et varmt bad før du går i gang. Det gjør hårene bløte, noe som gjør intimbarberingen lettere. Hvis du har lange kjønnshår, er det en god idé å klippe dem kortere før barbering.

Det er lurt å bruke et mildt barberingsskum for at det ikke skal bli ubehagelig. Rent og skarp blad er viktig. Barber med hårene, ikke mot. Barberer du på pungen, er det lurt å stramme huden godt, slik at du ikke lugger eller lager kutt/ sår. Du kan bruke litt kaldere vann på pungen, slik at huden trekker seg sammen, og blir mer kompakt før du barberer. Rens huden etter barberingen med pyrisept eller klorhexidin, og smør med en lotion. Gjerne Aloe vera gel som er både lindrende og irritasjonsdempende. Får du sår hud, kan du også smøre med sinksalve(Silulen) for å dempe plagene og hjelpe huden til å lege seg. Søk gjerne litt rundt på nettet for å finne tips om barbering nedentil for gutter. Vær oppmerksom på at når hårene vokser ut vil det stikke og klø en god del. Det er lurt å være forberedt på dette før du bestemmer deg.

Det bør nevnes at intimbarbering har flere negative faktorer. Mange får ofte hudplager og det er dokumentert at kjønnshårene spiller en positiv rolle for seksualiteten, blant annet ved at de øker stimuleringen til hudnervene. Du kan dermed få en mer positiv seksuell opplevelse hvis du lar være å barbere deg.

Dersom du ønsker å barbere, kan du enten skaffe utstyr selv, eller du kan mote deg opp og spørre mor eller far om å kjøpe barberutstyr til deg.
Enten engangshøvler, eller høvel hvor du skifter blad regelmessig.

Håper dette kan hjelpe deg.
Lykke til!

Vennlig hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fjerne hår eller ikke? Tips og råd

Barberhøvel (colourbox.com)

Er det vanlig å fjerne hår i underlivet? Hva med annet kroppshår og hår i ansiktet? Vil du ha det eller vil du fjerne det? Hvordan fjerner du det i tilfelle?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Hud & hår
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om hud & hår