Hopp til hovedinnholdet

Jeg er 170cm og veier 49kg.. er det normalvekt?? 

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er 170cm og veier 49kg.. er det normalvekt?? Hva er grensa for normalvekt for en på min alder? (Jeg har anoreksi men er innlagt så de tvinger i meg masse mat alle måltidene så jeg spiser masse mat) jeg føler meg så ALTFOR stor tjukk og super feit og overvektig! Jeg vil bare være tynn! Alle andre er så mye tynnere og penere enn meg jeg føler jeg er så stor som en elefant!! Jeg føler meg så dårlig etter jeg har spist og jeg klarer ikke mamma og pappa må mate meg. Og jeg får elt panikk når det står S i klærne mine (S er en stor størrelse til meg klærne er for store) jeg takler ikke å bruke det S er altfor stort jeg vil være tynn og bruke XS og når det står XS i klærne mine føler jeg meg litt stolt og bedre! Hva skal jeg gjøre med det?! Jeg bruker også barneklær da føler jeg meg også stolt. Før veide jeg over 70kg og jeg veide 46 men nå er det 49-50ca. Det er altfor mye!! Men er jeg normalvektig?? Føler meg overvektig://

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 13 år.

Takk for at du skriver til Ung.no!
Det er vanskelig å gi et klart svar på dette, særlig med tanke på at du er i et behandlingsopplegg på grunn av anoreksi. Hva som er normalt for unge på din alder og høyde, vil variere. Normalvekt for en som er 170 cm høy ligger over 55 kg, og da har men fortsatt en lav vekt.

Du er allerede en veldig tynn jente, og din opplevelse av å være overvektig styres av tanker og følelser som påvirker deg negativt. Det er en del av problematikken når du har anoreksi. Du ser ikke seg at du er for tynn.

Det som er viktig for deg nå, er å ta i mot den hjelpe du får, selv om det er vanskelig. Det er en grunn til at du trenger denne behandlingen, og selv om det føles vanskelig nå så vil det bli bedre etter hvert.

For en på din alder som er i vekst og utvikling trenger kroppen din næring. Jeg forstår at du føler deg dårlig av å spise, men dette er en prosess du må igjennom for å få det bedre med deg selv.

Jeg har lagt ved noen artikler som kan være nyttige å lese, og jeg håper at du forsøker å ta i mot den hjelpen du får og blir mer motivert til å bli frisk på sikt.

Håper dette kan hjelpe deg.
Lykke til!

Vennlig hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vær stolt av den kroppen du har!

Jente med skateboard (Colourbox)

Tenårene er en tid der kroppen forandrer seg mye. I løpet av noen få år utvikles kroppen fra barn til voksen, og det er normalt å føle på usikkerhet og sammenligne seg med andre.

Les mer

Lurer du på hva det er vanlig å veie?

Vekt

For tykk, for tynn eller rett og slett passe - hva er normalt? Det kan være vanskelig å vite. Dersom du ønsker en vurdering av vekta di anbefaler vi at du snakker med fagpersonell som lege, helsesykepleier eller ernæringsfysiolog.

Les mer

Selvfølelse og kroppspress

Trist jente ser seg i speilet (colourbox.com)

Fra vi er unge blir vi utsatt for ulike skjønnhetsidealer. På grunn av dette føler mange at de ikke er bra nok, og sliter med dårlig selvfølelse. Må det være sånn?

Av Emilie, ungdomsjournalist

Les mer

Øvelser for å bli frisk av spiseforstyrrelse

Jente som veier seg selv (www.colourbox.com)

Øvelsene kan hjelpe deg med motivasjon til å ta imot hjelp for spiseforstyrrelsen. Det er viktig med hjelp for å bli bra. For å bli frisk av en spiseforstyrrelse, er regelmessige måltider helt avgjørende.

Les mer

Veien fra spiseforstyrrelser til å bli frisk

slanking

Oda ønsket å være sunn. Hun ville være best på å være sunn og ha kontroll over maten og kroppen. Nå er hun 23 år, og har hatt spiseforstyrrelser siden hun var 15. Her forteller Oda om hvordan hun ble frisk.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mest for jentene
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mest for jentene