Hopp til hovedinnholdet

Jeg begynte med Cerazette for noen måneder siden, føler meg oppblåst. 

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei jeg er en jente på 16 år og begynte for noen månder siden på cerazette minipillen, men jeg har ikke hørt så mye om bivirkninger osv. Jeg føler meg veldig oppblåst og vet ikke om jeg burde ta en graviditets test, jeg tar pillene hver dag til samme tid og har aldri glemt en. Jeg lurer på om oppblåsthet er en bivirkning. Har igså lagt på meg en halv kilo etter at jeg begynte på disse pillene.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for ditt spørsmål. 

Det er ikke uvanlig å føle seg litt oppblåst den første tiden etter en har begynt med hormonell prevensjon. Siden du tar p-pillene til samme tid hver eneste dag, er det lite sannsynlig at du er gravid. 
Er du likevel i i tvil om du kan være gravid, ta en graviditetstest. 

Det er helt normalt at vekten kan gå litt opp og ned til vanlig. Noen opplever at vekten øker litt til å begynne med, det skyldes at kroppen holder igjen litt væske. Det vil stabilisere seg etter hvert. 

Jeg vil anbefale å se an til du har brukt p-pillene noen måneder til, før evt bytte til annen prevensjon. Dette fordi de fleste opplever at slike ting går over. 

Lykke til !

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Prevensjonsvelger: finn rett prevensjon

Finn rett prevensjon på ung.no (colourbox.com)

Det er mange prevensjonsmetoder å velge mellom for deg som er jente, men hva vil være mest riktig for deg? Ung.no har laget en prevensjonsvelger som kan gjøre det lettere for deg å velge.

Les mer

Vanlige bivirkninger av p-piller og annen hormonell prevensjon

Trøtt jente i senga (colourbox.com)

Alle medikamenter som du tar har en virkning, men også potensielle bivirkninger. Så også de ulike hormonelle prevensjonsmetodene som finnes. Her finner du en oversikt over hvilke bivirkninger de ulike midlene KAN gi.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse