Hopp til hovedinnholdet

Jeg er ikke jomfru og er redd familien min skal oppdage det.

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er ei jente på 17 år. Jeg er muslim. Jeg er ikke jomfru og snart skal gifte meg. Hvis familen min for vite at jeg er ikke jomfru kan jeg bli drept. Og jeg kan ikke søke om noe hjelp. Hvis jeg søker om hjelp blir det mange problemer for søskene mine "barnevanet". Jeg har fem søsken. Spørsmålet mitt er hva skal jeg gjøre i en slik sitursjon. Hvis jeg snakker med noen om det blir det mye problemer for søskene mine.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei og takk for at du skriver til ung.no.
 
Jeg forstår veldig godt at du har det vanskelig nå.
 
Jeg kan berolige deg med at det er ingen som kan merke på kroppen din om du er jomfru eller ikke. Du har kanskje hørt at jenter som er jomfru har en tett jomfruhinne i sin skjede, som penis trenger gjennom første gang man har sex, og at da blør jenta som bevis på at hun var jomfru. Dette er helt feil.
 
Det er ikke sant at jenter har en jomfruhinne. Jenter har noe som heter en skjedekrans inni skjeden, hvis de hadde en jomfruhinne ville ikke blodet fra mensen kunne renne ut. Hvis jenter blør når de har sex er det fordi det kan bli et lite sår i veggen på skjeden når penis føres inn og ut av jenta. Dette betyr at det er helt vanlig at jenter ikke blør første gang de har sex. Man kan heller ikke se om en jente har hatt sex fordi jenter er født med åpen skjede, siden man ikke har jomfruhinne.
 
Dette med jomfruhinne som er tett og blør er en myte, men veldig mange ungdommer tror det er sant.
 
Hvis du får spørsmål om dette kan du si som sant er at du har lært at dette er feil, alle lærer dette på skolen og hos helsesøster.
 
Jeg forstår at du er redd for at du skal bli skadet av familien din, og at søsknene dine skal få det vanskelig om du ber om hjelp. Du kan ringe anonymt til Røde Kors sin telefon så du får noen å snakke med om alt det vanskelige. Det er viktig at du vet at det er forbudt med tvangsekteskap, og at foreldre ikke har rett til å presse barna sine eller true eller bruke vold.
 
Hvis du blir redd for din eller dine søsken sin sikkerhet må du ringe politiet så du får hjelp. Barnevernet sin jobb er å hjelpe barn og foreldrene slik at familien kan være sammen og ha det bra der det er mulig.
 
Du kan gå til helsestasjon for ungdom for å få mer informasjon om dette med skjedekrans, det kan føles godt og trygt for deg med tips og støtte.
 
Jeg ønsker deg lykke til!
Vennlig hilsen minoritetsrådgiveren (IMDI) i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Muslim, men ikke jomfru - hva gjør jeg?

Muslimsk jente (colourbox.com)

Jeg er ei jente på 19 år. Jeg har vært forelska i en gutt lenge og vi har nå tenkt til å gifte oss. Problemet er at jeg ikke er jomfru.

Les mer

Hva er tvangsekteskap?

Trist jente foran PC (colourbxo.com)

Tvangsekteskap er når du ikke kan velge selv hvem du vil gifte deg med, om du vil være ugift eller utsettes for psykisk press og trusler om å gifte deg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex