Hopp til hovedinnholdet

Jeg har hatt sex med broren min og nå er jeg gravid- hva skal jeg gjøre?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei! Nå har jeg gjort noe dumt. For ei stund siden spurte broren min om å få se meg naken. Det synes jeg var greit, vis jeg fikk se han naken. Han er 15år. Så spurte han om han kunne slikke meg. Da sa jeg bare vis jeg får suge deg. Så vi gjorde det. Også endte det opp med hatt vi hadde sex. Han kom inni meg, vi brukte ingen prevangsjon. Og nå har jeg blitt gravid. Har bare hatt sex med han. Trenget hjelp fort. Hva skal jeg gjøre???

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Takk for ditt spørsmål. Mennesker utforsker sex, onani og kropp gjennom livet, både sammen med andre og alene. Dette er naturlig. Men når det skjer sammen et familiemedlem blir det incest og det er som du sikkert vet ikke lov. 

Straffelovens §§ 197, 198 og 199 omhandler incest:

  • §197: seksuell omgang med person i nedadstigende linje, herunder adopterte etterkommere, straffes med fengsel i inntil 5 år.
  • §198: samleie med bror eller søster straffes med fengsel i inntil 1 år. Personer under 18 år skal ikke straffes.

Det du forteller om bekymrer meg og du forteller i tillegg at du er blitt gravid. 

Råder deg til å ta kontakt med lege nå i julen slik at du får bekreftet eller avkreftet at du er blitt gravid. Lege kan hjelpe deg med det valget du må ta videre dersom du er gravid. Et barn av søsken har en viss risiko for misdannelser og sykelighet. Det er ditt valg hva du ønsker å gjøre videre, men råder deg til å snakke med noen om dette. Legger ved informasjon om abort slik at du kan lese hva det innebærer.  

Tenker også at du trenger hjelp med tanke på det som har skjedd mellom deg og din bror. Råder deg til å kontakte Støttesenter mot incest. Der kan du få råd og tips i forhold til hva du kan gjøre videre fra fagpersoner. Du kan også snakke med helsesøster på skolen eller helsestasjon for ungdom.

 

Vennlig hilsen jordmor ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Seksuell erfaring med søsken?

To i en seng (colourbox.com)

På ung.no får vi spørsmål om hva som er greit og ikke greit av nærhet og berøring. Også når det gjelder søsken og andre i familien.

Les mer

Abort

Trist jente (colourbox.com)

I Norge har kvinner rett til å bestemme selv om de vil ta abort. Dette gjelder til og med 12. svangerskapsuke.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex