Hopp til hovedinnholdet

Har hat ubeskyttet sex og tok angrepille 3 dager etterpå. Mensen skulle kommet for en uke siden, men jeg venter enda. Har også ømme pupper og er veldig trøtt. Kan jeg være gravid?

Jente 15 år
 

Spørsmål

11/12 hadde jeg ubeskyttet sex med min kjæreste. Jeg har utenlands bakgrunn og dette er veldig strengt forbudt. Jeg tokk den 3 dagen en angrepille jeg kjøpte fra Apoteket. Jeg var kvalm i 1 uke rett etter pillen. Jeg tenkte den fungere. Nå disse siste 3 dagene har jeg hatt utrolig ømme pupper og vært utrolig trøtt som er uvanlig. (Jeg skulle også få mensen den 29.12 men jeg har enda ikke fått. Jeg er utrolig redd og jeg vet virkelig ikke hva jeg skal gjøre! Tror du jeg r gravid? Jeg er dritredd og om jeg er kan jeg ihvertfall IKKE fortelle min mor siden jeg er uteolig redd for hennes reaskjon.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Ut fra det du forteller kan det være mulighet for at du kan ha blitt gravid. Både uteblitt menstruasjon, ømme pupper og økt tretthet er klassiske graviditetsymptomer.  Det at du tok angrepille etterpå kan i seg selv forstyrre mensyklusen din. Angrepillen kan gjøre slik at mensen ikke kommer når den skal. Anbefaler uansett at du får tatt en gravitest for å finne ut av dette. Gravitester skal man kunne stole på svaret av fra ca. 14 dager etter evt. graviditetstart. Oppsøker du helsestasjon for ungdom eller helsesøster på skolen får du tatt gratis gravitest i tillegg til råd og veiledning. Skulle gravitesten være negativ vil de også kunne hjelpe deg å skaffe sikker prevensjon. Graviditetstest kan kjøpes på apotek, i andre butikker som selger et utvalg av apotekvarer eller på nett.

Skulle du være gravid og evt. ønsker abort må du som 15-åring ha underskrift fra foreldre på abortpapirene. Legen kan under spesielle omstendigheter kunne holde foreldre utenfor en abortprosess når man er under den seksuelle lavalder på 16 år. Vanligvis er det greit å ha foreldre på laget når man er i slike situasjoner. Det er godt mulig du kan få støtte og forståelse selv om du ikke i utgangspunktet tror det.

 

Hilsen jordmor, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Graviditetstest

Graviditetstest (colourbox.com)

Er du skikkelig redd for å ha blitt gravid eller bare litt urolig fordi du syns brystene er litt ømme, eller for at mensen er litt sen?

Da kan du ta en graviditetstest. Den må tas riktig for at den skal være til å stole på.

Les mer

Hvordan skal jeg fortelle at jeg er gravid?

Jente med graviditetstest (colourbox.com)

Jeg har funnet ut at jeg er gravid, men jeg aner ikke hvordan jeg skal fortelle det til foreldrene og vennene mine. De kommer til å bli kjempesinte!

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet


Quiz: Hva vet du om hiv og aids?

Hvordan unngå smitte?