Hopp til hovedinnholdet

Brunlig utflod og lysrosa slimete blod.

Jente 19 år
 

Spørsmål

Heisann! Jeg har merket de siste dagene ar jeg har hatt brun utflod, og i dag ble deg om til litt lyserosa slimete blod! Skal ikke ha mensen før om litt over en uke, og har alltid regelmessig menstruasjon. Ettersom dette aldri har hendt før begynner jeg jo å lure.. Er dette ett tegn på noe? Mvh hilsen frøken hysterisk :D

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 19 år.

Takk for at du skriver til Ung.no!
En brunlig eller lysrosa utflod er tegn på at du har en liten blødning. Det kan skyldes hormonell forstyrrelse, eller infeksjon i underlivet.
Har du andre symptomer som endret lukt, kløe, svie eller annet ubehag i skjeden, så bør du få det sjekket.
Bruker du hormonell prevensjon, kan det innimellom oppstå mellomblødninger som endret utflod. Særlig om du har hoppet over mensen. En kan også få mellomblødninger om en har brukt nødprevensjon. Dette er ikke farlig, men kan være plagsomt. 

En klamydia infeksjon kan også gi mellomblødninger. Dersom du er seksuelt aktiv, og har hatt ubeskyttet sex bør du teste deg. Derfor bør du ta en test om du har hatt ubeskyttet sex. Det gjør du gratis på Helsestasjon for ungdom.

Hvis ingen av delene er tilfelle og du fortsatt har småblødninger, og det ikke går over av seg selv, bør du få en undersøkelse av lege. Legen på helsestasjonen kan hjelp deg eller du kan ta kontakt med din fastlege.

Håper dette kan hjelpe deg.
Lykke til!

Vennlig hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Utflod - til glede og bekymring

Undertøy på tørkesnor (colourbox.com)

Utflod fra skjeden er noe alle kvinner har. Normal utflod holder underlivet friskt og gir god glid ved samleie. Forandring i utfloden kan være et tegn på en ubalanse i bakteriefloraen i skjeden eller sykdom.

Les mer

”Jenteplager” – små og større plager fra skjeden og i underlivet

Jente har smerter (colourbox.com)

Du ser plutselig noen nupper mellom kjønnsleppene som du ikke har lagt merke til før. Det klør eller kanskje skjedeåpningen litt sår? Mye av det som kan føre til bekymring, er helt vanlige små plager som går over av seg selv. Eller endringer som skjer fordi det er slik det skal være!

Les mer

Gynekologisk undersøkelse - underlivssjekk for jenter

Gynekologstol (colourbox.com)

Å ta underlivssjekk for første gang kan virke skummelt og flaut. Men forberedelse gjør mester, og leser du denne artikkelen har du garantert mye mindre å grue deg for.

Les mer

Klamydia - fakta

Klamydia

Klamydia er den vanligste seksuelt overførbare infeksjonen, og de fleste som er smittet, merker det ikke. Alle bør teste seg når de bytter partner, så de ikke risikerer å gå med smitten lenge og smitte andre igjen.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Underlivssjekk
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om underlivssjekk