Hopp til hovedinnholdet

Jeg er en muslimsk jente. Jeg har gjort ting så ingen i familien vil snakke med meg. Er deprimert og har forsøkt å ta livet mitt, er ikke der nå. Har en type og er aldri hjemme. Foreldrene mine er skilt så pappa vet ingen ting, kan jeg flytte? Barnevernet er i familien på grunn av økonomi. Jeg jobber, får ingen ting av mamma, ingen gaver de andre får. Alltid krangling. Hva skal jeg gjøre?  

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei Er en jente som er aldri hjemme og er muslim... som har gjort slik at ingen i familien vil snakke med meg. Er deprimert og har prøvd suicide men ikke nå lenger. Har en type og som sagt aldri hjemme ...... pappa vet ingenting fordi foreldrene mine er skilte. Kan jeg flytte? Har jeg stor nok grunn? Bv er allerede involvert pga mammas økonomi . Jg jobber og dermed vil ikke mamma støtte meg... ingen gaver eller noe mens alle de andre får alt. Alltid krangling hjemme??? Hva skal jeg gjøre????

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei takk for at du kontakter Ung.no. Det her er ikke greit. Du skriver at du jobber. Jeg går ut fra at du og går på skole, og har adresse sammen med mamma.  Da er saken at foreldrene dine har forsørgeransvar for deg fram til du er 18 år. Det betyr at du skal få det du trenger for et normalt liv i Norge. Mat klær og det du trenger til utdanningen din. 
Du kan  snakke med barnevernet alene og forklare din situasjon i familien. Synes du det er vanskelig  kan du og helsesøster på helsestasjon for ungdom eller eventuelt den skolen du går ta samtalen med barnevernet sammen. Før en avgjør at et  barn skal flytte fra  familien er det samtaler med barnet, foreldre og barnevern. Det er ikke uvanlig at en da finner løsninger sammen som kan gjøre det bedre  for ungdommen hjemme. 
Du kan flytte fra familien og det kan høres ut som om det kan være en løsning for deg. Da er det ikke uvanlig å flytte til et ungdomshjem der barnevernet vil ha ansvar for deg til du er 18 eventuelt 20 år. 
Du har og en mulighet i familievernkontoret der du bor. Du finner nødvendig informasjon på hjemmesiden til fylket du bor i. Dit kan du selv ringe å få snakke med en som jobber der. Med barnevernet i familien allerede er jeg noe usikker på om de går inn med hjelp, men det må du ringe og spørre ditt familievernkontor om. 
Vil du snakke med noen anonymt kan du ringe Røde Kors hjelpetelefon for barn og ungdom, tlf: 800 33 321 her møter du voksne som har tid og lyst til å lytte og snakke med deg, helt anonymt. De som svarer på telefonen er vant til å snakke med barn og unge. Du kan snakke med hjelpetelefonen om alt, enten du er glad, trist, redd, lurer på noe eller du trenger hjelp. Åpnet hver mandag til fredag kl 14.00-20.00. Du kan også ta kontakt over nett. Nettside: www.korspahalsen.no
Eller  tlf: 116 111 Alarmtelefonen for Barn og Unge er en gratis nødtelefon for barn og unge som har det vanskelig hjemme. Dit kan man ringe hvis man blir slått, har foreldre som ruser seg, eller på annen måte har det vondt. Åpeningstid hverdager kl. 15.00-08.00. Den er ellers døgnåpen hele året – i helger og på hellig- og fridager. Nettsider: www.116111.no E-post: post@116111.no
Ta og en titt på artiklene jeg har lagt med.

 

Lykke til Vennlig  hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Muslim, men ikke jomfru - hva gjør jeg?

Muslimsk jente (colourbox.com)

Jeg er ei jente på 19 år. Jeg har vært forelska i en gutt lenge og vi har nå tenkt til å gifte oss. Problemet er at jeg ikke er jomfru.

Les mer

Når kan du flytte hjemmefra?

Gutt stryker ei skjorte (colourbox.com)

Du har ingen RETT til å flytte hjemmefra før du har fylt 18 år, men hvis du og foreldrene dine er enige om at du kan flytte er det ingen lov som hindrer deg.

Les mer

Vil flytte sammen med kjæresten, er jeg klar?

Kjærestepar (colourbox.com)

Ønsker du å flytte sammen med kjæresten eller en venn? Det er visse ting dere bør tenke på først. Les svarene unge som har spurt oss har fått.

Les mer

Hva er barnevernet?

colourbox.com

Barnevernet skal gi barn, unge og familier hjelp og støtte når det er vanskelig hjemme. Det er foreldrene som har ansvar for å gi sine barn omsorg, men hvis de ikke får det helt til, skal barnevernet hjelpe til så barn og unge får omsorg, trygghet og utviklingsmuligheter.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Barnevern
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om barnevern