Hopp til hovedinnholdet

Misfornøyd med kroppen min.

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er en jente på 16 år som ikke er fornøyd med kroppen min, jeg har kjempe stor mange og digre legger. Jeg er ganske feit og dette plager meg kjempe kjempe mye. Jeg plages med dette hver dag, jeg prøver å trene men det går ikke. Jeg vet dere kommer til å skrive at alle er forskjellige og at du må godta den kroppen du har men jeg vil ikke høre det. så vær så snill å hjelp meg, hvordan skal jeg få bort fettet? Fines det ikke noen piller eller tabletter eller noe sånn? Og jeg synes det er så flaut å gå rundt så feit.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 16 år.

Takk for spørsmål.

Du skriver at du er misfornøyd med kroppen din og at du spesielt misliker leggene dine. 

Jeg kan ikke si deg om du er overvektig eller ikke når du ikke skriver hva du veier. Men hvis man ønsker å gå ned i vekt så er det ofte litt lettere hvis man ikke er alene om det. Kanskje du kan ta deg en tur til helsesøster på skolen din eller på helsestasjon for ungdom for en prat der? Så kan dere sammen finne ut hva som er sunt og mindre sunt å spise, og i tillegg legge en plan sammen? 

Håper du finner ut av mer du kan gjøre for å regulere vekten din. Det er jo uansett ikke sunt å være overvektig, så jeg tenker at det er kjempebra at du vil gjøre noe med dette nå. Ønsker deg lykke til. Jeg legger også ved noen artikler du kan lese som handler om kosthold.

Vennlig hilsen Helsesøster Frøydis i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Gode vaner for en sunn hverdag

Spiser foran datamaskinen (colourbox.com)

Her gir vi deg enkle tips om trening og matvaner som gjør at du kan gjøre din hverdag sunnere. Det kreves verken spesiell diett eller fancy treningsformer.

Les mer

Få hjelp om du strever med vekten

Baderomsvekt (colourbox.com)

Ikke gå alene med din bekymring for vekten. Få hjelp hos helsesykepleier eller fastlege.

Les mer

Selvhjelpsøvelser på veien mot å bli frisk av spiseforstyrrelse

Jente som veier seg selv (www.colourbox.com)

Øvelsene kan hjelpe deg med motivasjon til å ta imot hjelp for spiseforstyrrelsen. Det er viktig med hjelp for å bli bra. For å bli frisk av en spiseforstyrrelse, er regelmessige måltider helt avgjørende.

Les mer

Hvordan få kontroll over vekten?

Badevekt, ung.no

Å få kontroll over vekten handler ikke bare om å gå ned noen kilo på en måned, det handler også om å bli værende på den nye vekten. Se her hvordan du kan klare det.

Les mer

Mengden du spiser påvirker vekten din

Hamburger (colurbox.com)

Størrelsen på brusflaska, potetgullposen eller hamburgeren har stor betydning for om du får i deg for mye kalorier eller ikke. Får du for mye kalorier daglig, vil du legge på deg.

Les mer

Slankeråd for deg som er overvektig

løper (colourbox.com)

Hvis du er overvektig, og du prøver å gå ned i vekt, kan det være nyttig med noen råd: Hvis du skal slanke deg et viktig å gjøre det på en systematisk måte, og ikke hoppe på lettvinte superkurer. Regelmessige måltider, sunn og variert kost og trim satt i system er tingen.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse