Hopp til hovedinnholdet

Er det farlig å spy hvis man drikker alkohol? Hva hvis man spyr hver gang man drikker, kan det gjøre noe? Og er det farlig å drikke mer etter man har spydd?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg og vennene mine går 1. året på videregående og har lenge dratt på fester. Vi er ofte de som drikker ganske mye og ofte spyr en av oss. Vi har lenge lurt på om det er farlig å spy hvis man drikker alkohol? Hva hvis man spyr hver gang man drikker, kan det gjøre noe? Og er det farlig å drikke mer etter man har spydd?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Kroppen opplever alkohol som gift, og måten den forsøker å kvitte seg med giften på er ved å kaste opp. Så det å kaste opp kan være bra når en person har drukket for mye.

Men, det er også ett sterkt faresignal om at alkoholinntaket har vært for høyt for kroppen, og personen som kaster opp må derfor overvåkes. Har du begynt å kaste opp har du antageligvis fått i seg mer enn nok alkohol, så da bør du vurdere å stoppe inntaket. 

Noen har også overfølsomme tarmer-/slimhinner, noe som gjør at alkohol gir en allergisk reaksjon.  Da kan også kroppen sette i gang med å kaste opp for å bli kvitt det som skaper ubehaget. 

Hvis man spyr hver gang man drikker bør man spørre seg selv om man drikker for mye, for fort. Det kan derfor være lurt å drikke saktere og mindre. Å sørge for å ha spist ordentlig mat før man begynner å drikke kan også hjelpe. 

Du kan lese mer om alkohol og virkning på kroppen i vårt faktaark.


Hilsen RUStelefonen 08588
www.rustelefonen.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ikke om å gjøre å tåle mest alkohol

Full jente (colourbox.com)

Nesten alle mennesker kan drikke alkohol og likevel leve lange, friske liv. Og nesten alle kan bli alkoholikere i ung alder. Alt avhenger at hvordan man drikker.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Alkohol
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om alkohol