Hopp til hovedinnholdet

Blødning ved oppstart av p-piller, normalt?

Jente 19 år
 

Spørsmål

Jeg har brukt almina 28 p-piller i litt over en måned nå. Jeg begynte på dem først når jeg fikk mensen i forrige måned, og har siden da hatt små mellomblødninger og i tilegg hadde jeg også mensen mens jeg gikk på dem. Så fort jeg begynte på mitt andre brett, og var ferdig med mensen, hadde jeg ikke mer mellomblødninger. Jeg leste et eller annet sted at mellomblødninger varer i 3 månder ca. Er det noe jeg burde ta opp med en helsesøster, eller er det en normal reaksjon?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er mange som opplever både spotblødninger og mellomblødninger når de starter med bruk av p-piller. For noen vil dette vare i flere måneder, mens for andre går det fortere over.

Jeg synes ikke at du trenger å ta opp dette med helsesøster, siden dette er en vanlig bivirkning som nå ser ut til å være over for din del. Ta gjerne en titt på vedlagte artikkel.


Vennlig hilsen jordmor, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vanlige bivirkninger av p-piller og annen hormonell prevensjon

Trøtt jente i senga (colourbox.com)

Alle medikamenter som du tar har en virkning, men også potensielle bivirkninger. Så også de ulike hormonelle prevensjonsmetodene som finnes. Her finner du en oversikt over hvilke bivirkninger de ulike midlene KAN gi.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Prevensjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om prevensjon