Hopp til hovedinnholdet

Barnemark

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei,jeg har oppdaget at jeg har småmark i rumpa. Det er veldig irriterende og kløende. Har dere tips om hvordan man kan får de bort uten legehjelp? Vil ikke si noe til mamma og pappa. Det blir for kleint. Trenger svar fort,takk. Vet ikke når de kom. Er det farlig? Hvirdan fjerner jeg dem selv uten legehjelp?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 13 år

Takk for at du skriver til ung. Du har ikke lyst å fortelle dette til foreldrene dine for du syntes det er for kleint, men du blir nødt til å si dette. Dette fordi du mest sannsynlig ikke er alene om å ha barnemark. Det er vanlig at familiemedlemmer smitter hverandre ved at man tar i sengetøy og får egg under neglene. Hele familien må behandles for å bli kvitt barnemark, og man får informasjon og behandlingsregime på apoteket. Dette er reseptfritt og dere trenger ikke ta kontakt med lege. 
Det er ikke uvanlig å få dette og du blir nødt til å fortelle det til foreldrene dine. Kanskje du kan vise de svaret jeg har skrevet til deg hvis du ikke klarer å si det?

Lykke til. 

Vennlig hilsen Helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvilke helsespørsmål kan ung.no svare på?

Gutt har smerter (www.colourbox.com)

Du kan finne svar på det du lurer på om kropp, helse og seksualitet på ung.no i tillegg til at du kan finne informasjon og få svar på mye annet du lurer på. Men ung.no erstatter ikke lege, helsesykepleier eller krisehjelp.

Les mer

Alt du trenger å vite om helsa og sykdommer

Lurer du på noe om en diagnose, anbefaler vi deg å bruke kvalitetssikrede informasjonskanaler. På helsenorge.no finner du kvalitetssikret info om helsetema og om ulike symptomer og sykdommer.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse