Hopp til hovedinnholdet

Hva er fingring? Hvordan onanere og hvordan få orgasme?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en jente på 14 år. Jeg lurer på hva er å fingre er og hva er orgasme og hva er å onanere? Jeg føler jeg vet ingenting.... håper på svar ville blitt så glad

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmål.

Det er fint at du utforsker kroppen din. 

Mange bruker ordet "fingre" om å føre en finger inn i skjeden. Noen liker dette men mange glemmer at det er beføling og stimulering av klitoris, som de fleste syns er mest deilig.

Når en jente blir kåt strømmer det blod til kjønnsorganet. Det fører til at klitoris (som sitter der de indre kjønnsleppene møtes) blir stiv. Klitoris er som en liten knopp.

Noen bruker fukt fra skjeden som glidemiddel når en skal stimulere klitoris, andre bruker litt spytt eller glidemiddel/olje.

Stimulering av klitoris kan bli ubehagelig hvis den berøres og det er tørt. Noen kan syns klitoris er så følsom at det er ubehagelig å ta på den. Da kan du forsiktig stimulere området rundt.

Klitoris har også en forhud og en kan dra denne frem og tilbake over tuppen. Prøv deg frem med ulikt trykk og intensitet, direkte eller indirekte, med fukt eller uten og se om du kan oppdage noe nytt.  

Orgasme er en intens følelse en får når en har stimulert klitoris en stund. Orgasme er masse muskelsammentrekninger i kjønnsorgan og kropp, samtidig som kroppen fylles av en deilig følelse.

Håper svaret mitt var til hjelp for deg og lykke til med utforskning.

Vennlig hilsen Sexologisk rådgiver

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spørsmål om onani? Les vår ABC om å oppnå orgasme med hånd

ABC for å oppnå orgasme på egenhånd (ung.no)

Å greie onanere og få orgasme selv eller å greie å hjelpe partneren til en god orgasme, er en fin kunst å kunne. Her finner du litt kunnskap som er nyttig for å forstå og kjenne kjønnsorganene bedre og dermed å mestre onanikunsten bedre.

Les mer

Hva gjør at du blir kåt?

Jente biter seg i leppa (colourbox.com)

Hva som gjør at vi blir kåte varierer veldig fra person til person, men de fleste har noe som tenner dem litt ekstra seksuelt. Noen opplever at de sjelden blir kåte, mens andre føler seg nærmest kåt hele tiden. Alt sammen er like normalt.

Les mer

Kåthet, onanering og orgasme

Gutt med buksene nede (colourbox.com)

I puberteten øker mengden hormoner som gir seksuell lyst - kåthet. Lurer du på noe om kåthet, onanering eller orgasme? Kanskje finner du svaret i denne artikkelen.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Onani
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om onani