Hopp til hovedinnholdet

Kombinere Paralgin Forte og alkohol.   

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg går på smertestillende(paralgin forte) og i går drakk jeg greit mye alkohol. Kan dette være en farlig blanding? Hvis det er en farlig blanding, hva slags effekter kommer jeg til å merke?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

En bør være forsiktig med å kombinere alkohol og Paralgin Forte (PF), fordi PF og alkohol kan virke dempende på både hjernen, hjertet og pusten. 

Det å kombinere disse to, øker altså risikoen for å bli så «dempet» at en faller i koma eller er vanskelig vekkbar, og det øker risikoen for at hjertet og pusten går for langsomt. Det er vist at selve kombinasjonen av disse to, er sterkere enn kun PF+alkohol (det kommer en slags «tilleggseffekt» når en kombinerer). 

 I tillegg går begge disse to på leveren, så en kan få skader på leveren. Dette er imidlertid helst dersom man drikker MYE på èn gang, eller hvis man drikker jevnt for mye, mens man går på PF e.l.

Èn gang kan jo godt gå greit (dette spørs både på mengden PF , og mengden alkohol). Har du ikke merket noe hittil; at du mer mer «rusa» og sløv eller fikk andre problem, gikk det nok greit i helgen. Men dette er altså ikke noe du egentlig bør kombinere. Og når du er under 18 år, bør en uansett ikke drikke alkohol. 

Blir en veldig syk og dårlig når en kombinerer dette, bør en ringe legevakten. 

Vennlig hilsen legen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spørsmål om rus? Spør RUStelefonen!

Rustelefonen

Hva er khat? Hva er bivirkningene av amfetamin? Hvor full blir jeg av en sekspakning øl? Blir man kåt av Ecstasy? RUStelefonen gir deg faktabaserte, ikke-moraliserende svar og du er anonym.

Les mer

Hvilke helsespørsmål kan ung.no svare på?

Gutt har smerter (www.colourbox.com)

Du kan finne svar på det du lurer på om kropp, helse og seksualitet på ung.no i tillegg til at du kan finne informasjon og få svar på mye annet du lurer på. Men ung.no erstatter ikke lege, helsesykepleier eller krisehjelp.

Les mer

Giftige midler

Gjødsel (www.colourbox.com)

Hva skjer hvis du får i deg stoffer kroppen din ikke tåler? Og hvilke stoffer er egentlig farlig? Giftinformasjonen gir deg svar på telefon og nett.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skader av alkohol
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skader av alkohol