Hopp til hovedinnholdet

Føler meg ikke bra i min egen kropp

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei jeg er en jente på 14 år som ikke føler meg bra i min egen kropp. jeg trener 4-5 gangeri uken å hvis jeg hopper over en trening så føler jeg meg ikke bra og kan fort ikke spise siden jeg føler at det ikke er bra for meg. Hva kan jeg gjøre for å endre på dette? Er dette normalt ?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så bra at du trener og holder deg i form. Når jeg leser det du skriver får jeg inntrykk av at du har et vanskelig forhold til mat og kroppen din. Det er mange ungdommer og voksne som tenker sånn som du beskriver. Men det er bra at du spør om hva du kan gjøre for å endre på dette.

Det er fint om du klarer å få et mer avslappet forhold til mat og kroppen din. Tenk over hvordan du ønsker at kostholdet ditt skal være, og prøv å tåle og kose deg med litt snacks innimellom. Fortsett også å trene!

Er det vanskelig å hoppe over trening kan du øve på å gjøre det innimellom, og tåle det med god samvittighet. Kanskje du må trene på dette? Ellers vil jeg gjerne understreke at det er lurt å ha gode vaner både med tanke på mat og trening. Det at du tenker over hva som er normalt og er bevisst at du selv kan gjøre noe med hvordan du tenker er bra. Fortsett å stille spørsmål og søk råd på det du lurer på.

Det er vanskelig å tolke hvor vanskelig dette er for deg ut fra det du skriver. Opp søk gjerne helsesøster på skolen og få litt hjelp til å vurdere hvor fastlåst disse tankene er. Om du kan klare å komme deg ut av dette selv eller om du trenger hjelp for å få det bedre i din egen kropp? Dette kan helsesøster hjelpe deg med å finne mer ut av. Eller snakk med de voksne hjemme. Det er ofte lurt å få til et samarbeid med foreldre hvis man har et vanskelig forhold til mat og kropp. Men noen ganger kan trøbbel hjemme eller andre steder være grunnen til at mat, trening og kropp er vanskelig. Tenk litt over dette, og hvem det kan være lurt å snakke med. Se også vedlagte artikler.

Lykke til.

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vær stolt av den kroppen du har!

Jente med skateboard (Colourbox)

Tenårene er en tid der kroppen forandrer seg mye. I løpet av noen få år utvikles kroppen fra barn til voksen, og det er normalt å føle på usikkerhet og sammenligne seg med andre.

Les mer

Om selvfølelse og hva du kan gjøre for å bedre den

Gutt i en eng (colourbox.com)

Selvbildet og selvfølelsen påvirkes av mange forskjellige forhold. Når du vet mer om hva som påvirker selvfølelsen din, kan du også jobbe med å gjøre den bedre.

Les mer

Selvfølelse og kroppspress

Trist jente ser seg i speilet (colourbox.com)

Fra vi er unge blir vi utsatt for ulike skjønnhetsidealer. På grunn av dette føler mange at de ikke er bra nok, og sliter med dårlig selvfølelse. Må det være sånn?

Av Emilie, ungdomsjournalist

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Spiseforstyrrelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om spiseforstyrrelser