Hopp til hovedinnholdet

Jeg skal være russ til våren, men jeg har ikke lyst til å drikke. Har heller ikke lyst til at alle skal få vite at jeg ikke drikker

Jente 18 år
 

Spørsmål

Jeg skal være russ til våren, men jeg har ikke lyst til å drikke. Har heller ikke lyst til at alle skal få vite at jeg ikke drikker. Det er snart avgangsball, pleier det å være mulig å kjøpe alkoholfri drikke der? Hva med på russedåpen?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Hvis du ikke ønsker å drikke, er det selvsagt helt i orden. Det er ditt og kun ditt valg hva du velger å putte i deg og ikke. Det er bra at du er obs på dine egne grenser og behov, og det er viktig at du ikke overskrider disse grensene. Vi forstår godt at du helst ønsker å holde dette valget for deg selv, men samtidig vil vi oppfordre deg til å være mest mulig åpen om dine valg, fremfor å forsøke å skjule og/eller bortforklare dem. Dette er noe det står respekt av, og hvis dine venner faktisk er gode venner, bør de også ha respekt og forståelse for dine valg og for den du er.

Hvilke drikkevarer som er tilgjengelige på avgangsballet og i russedåpen er dessverre umulig for oss å si, da dette vil variere fra sted til sted. Men sjansen er nok ganske stor for at det finnes alkoholfrie alternativer. Du kan også undersøke om man kan ha med medbrakt drikke.

Vi vil også tipse deg om prosjektet Edruss (fra ungdomsorganisasjonen Juvente), som kanskje vil være nyttig for deg å se nærmere på. Se også vedlagte artikler for mer tips og informasjon.

Hilsen RUStelefonen 08588
www.rustelefonen.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Noen å snakke med om drikkepress

En gjeng som drikker øl (colourbox.com)

Trenger du noen å snakke med om drikkepress? Her finner du en oversikt over hvor du kan få råd.

Les mer

Å være den som ikke drikker

Fest (colourbox.com)

Har du bestemt deg for å ikke drikke, men synes det er vanskelig å si det til vennene dine? I denne artikkelen får du tips til å takle drikkepress.

Av: Amalie, ungdomsjournalist, ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Alkohol
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om alkohol