Hopp til hovedinnholdet

Hvordan er det å fingre en jente?

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Hei. Hvordan er det å fingre en jente? Er det normalt at jeg får noe «gørr» på fingrene? Og hvordan lukter det? Hvordan gjør man det og er det ubehagelig for jenta?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei gutt 14 år.
Takk for at du skrev til ung.no
 
Det er forskjell fra jente til jente hvordan hun vil ha stimulering. Den letteste måten å få orgasme på for de fleste jenter er ikke ved fingring inne i skjeden, men ved stimuli av den ytre delen av klitoris. Inne i skjeden er det få nerver, og slik må det være med tanke på at skjeden er en mulig vei ut for en baby en gang i framtida. Hvi det var masse nerve-ender der, ville det være uutholdelig smertefullt å føde. Men noen, cirka 30 %, liker det og man kan lære seg å like det. Du må snakke med jenta og høre hva hun liker og nyter. Hun kan også vise hva hun liker ved å holde sin hånd over din, og føre fingrene slik hun liker det.
Hvis hun ikke er vant til å stimulere kjønnet sitt til orgasme, er hun sannsynligvis ikke klar for å utforske seksualitet med en annen person. Da trenger hun mer tid på å bli kjent med seg selv. 
Når jenter blir seksuelt tente/kåte lages det skjedesekret i to kjertler som ligger like innenfor skjedeinngangen, i to av de fire indre svamplegemene av klitoris og det kommer mer væske gjennom skjedeveggen når hele underlivet forsynes med mer blod. Når den seksuelle tenningen er på topp er skjeden ordentlig våt og utvidet. Skjedesekretet kan sive ut av skjeden under og etter seksualiteten. Dette skjedesekretet er glatt, blankt eller litt hvitaktig. Det kan lukte litt syrlig fordi pH verdien er lav. 
Stimuli av jentas kjønn skal ikke være ubehagelig! Det skal føles godt for jenta og målet for henne som for deg, er å få orgasme/de gode følelsene. Hvis det er ubehagelig er det fordi jenta ikke er seksuelt tent. Da er kjønnet tørt. Tørr stimulering er vondt. For at det skal være godt må det være vått, enten ved å "hente ut" skjedesqkret når jenta er tent, eller at man bruker matolje uten tilsetning, glidemiddel, babyolje etc. Glidemiddel kan man få hos helsesøster på skolen eller på helsestasjon for ungdom. De kommer i små, svarte pakker med ordet "glid" påskrevet med lyseblå bokstaver. De ligger ofte sammen med kondomene på venterommet.
Vedlagt er informasjon om hvordan man kan stimulere kjønnet til jenter. Men det aller viktigste er at man snakker samme om det man gjør, at man sikrer seg at begge vil det man gjør og at man snakker sammen underveis, lytter til hverandre og stopper med en gang den ene sier stopp.
Hvis man skal utforske seksualitet må man være klar for det, og man må være på samme alder og modningsnivå.
Hvis man skal utforske seksualitet sammen med en annen må man vite og forstå konsekvensene/hva som kan skje, hvis man gjør det. Dette innebærer blant annet dette med å ha sikker prevensjon og beskytte seg mot seksuelt overførbare infeksjoner/sykdommer.
Det er viktig å tenke gjennom hva man vil og ikke vil gjøre. Man burde vite om sine egne grenser og føle seg trygg. Det er viktig å ikke la seg presse til noe man ikke vil. Man kan si nei når man ikke vil. Det er en selv som bestemmer over egen kropp.
Det er veldig viktig at den man skal utforske seksualitet sammen med har lyst og er klar for det. Det skal være positivt for begge. Hvis en eller begge ikke er klare for det, eller føler seg presset, kan det være en vond opplevelse.
I de fleste forhold starter man som regel med å holde hender, klemme og kysse. Etter hvert tar og føler man på hverandres kropper, først utenpå klærne, deretter innenfor. Når man kjenner seg klar for det kan man ta på hverandres kjønn. Før man kommer så langt kan det ha gått lang tid. Det er viktig å være tålmodig. Mange lærer seg å stimulere hverandres kjønn til orgasme før de har samleie. Da blir de trygge på hva den andre liker og de blir trygge på seg selv i situasjonen .

Jeg håper dette er svar på det du lurt spå og at det er til hjelp. 

Hilsen sexologisk rådgiver (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kåthet, onanering og orgasme

Gutt med buksene nede (colourbox.com)

I puberteten øker mengden hormoner som gir seksuell lyst - kåthet. Lurer du på noe om kåthet, onanering eller orgasme? Kanskje finner du svaret i denne artikkelen.

Les mer

Spørsmål om onani? Les vår ABC om å oppnå orgasme med hånd

ABC for å oppnå orgasme på egenhånd (ung.no)

Å greie onanere og få orgasme selv eller å greie å hjelpe partneren til en god orgasme, er en fin kunst å kunne. Her finner du litt kunnskap som er nyttig for å forstå og kjenne kjønnsorganene bedre og dermed å mestre onanikunsten bedre.

Les mer

Sex første gang - Seksuell debut

Par i senga

Når er jeg klar for å ha sex første gang? Det er et spørsmål mange stiller seg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex