Hopp til hovedinnholdet

Har dere tips til å komme i form?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er 13 år og har bestemt meg for å komme i bedre form etter snart ett års pause fra håndballaget der vi trente veldig hardt. Nå sykler jeg til å fra skolen hver dag (ca. 2-3 km hver vei?) Kan jeg få noen tips/en "treningsplan"?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Takk for at du sender inn spørsmål til ung.no. 
Så bra at du har lyst å komme i form. Vi i ung.no lager dessverre ikke treningsplaner, men vi kan gi generell tips til aktivitet.

I følge Helsedirektoratets anbefalinger for bedre helse hos unge er det anbefalt å være aktiv i minst én time daglig, og da menes all bevegelse man gjør i løpet av dagen. HVis man er aktiv i mer enn én time vil man få bedre helse. At du sykler til og fra skolen er kjempebra, og med på at du dekker minimumsbehovet. For å bedre helsen kan du for eksempel legge til 2-3 treningsøkter i uken der du trener litt styrke, jogger eller utfører annen aktivitet. Jeg legger ved et forsalg til øvelser du kan gjøre hjemme, samt to artikler med tips til styrketrening og kondisjonstrening.

Det er viktig å finne aktiviteter man liker å gjøre for å klare å fortsette med den. Ofte hjelper det at man trener sammen med noen. I artikkelen under kan du lese mer om motivasjon til å trene.

Lykke til!

Hilsen fysioterapeuten, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Styrketrening du kan gjøre hjemme

Hjemmetrening (ung.no)

Å trene styrke har mange positive effekter. Økt muskelstyrke strammer opp, og gjør oss i stand til å takle mange av hverdagens oppgaver bedre. Det kan også være med på å forebygge skader, både innen idrett og ellers.

Les mer

Styrketrening

Jente løfter kettlebell (www.colourbox.com)

I denne artikkelen kan du lese om hvorfor styrketrening er bra og få tips til ulike måter å trene styrketrening på. Det er viktig med god teknikk når man trener styrke.

Les mer

Hva er utholdenhet og hva er kondisjon?

utholdehnhetstrening (colourbox.com)

Vi bruker ofte ordene utholdenhet og kondisjon om hverandre. Begge deler handler om evnen til å holde på med en aktivitet over tid. Og det kan trenes opp!

Les mer

Slik får du motivasjon til å trene

Knyter skolissene (colourbox.com)

Har du lyst til å trene, men mangler motivasjonen til å komme i gang? Ta en kikk på denne artikkelen og se hvordan du kan få motivasjon.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse