Hopp til hovedinnholdet

Er trang fitte noe man bare er født med eller er det fordi jeg er jomfru?

Jente 16 år
 

Spørsmål

JEG HAR ET SÅ STORT PROBLEM... Jeg fikk vite av en person at gutten jeg hooker med går rundt å sier at jeg har en trang fitte.. jeg har alltid visst at når han fingrer meg så er det bare en finger som blir brukt men visste ikke at dette var et problem. Derfor vi ikke får hatt sex heller! Hva skal jeg gjøre? Er trang fitte noe man bare er født med eller er det fordi jeg er jomfru? Har ikke lyst til å møte han nå egt men må fordi vi ish er sammen, så hva skal jeg gjøre for å ikke ha like trang fitte?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 16 år.
Takk for at du skrev til ung.no
Det er vanlig at skjeden er trang. Hvis jenta ikke er seksuelt tent, er skjeden både trang og tørr. Hvis hun i tillegg er usikker eller engstelig blir skjedeåpningen enda trangere. For at skjeden ikke skal være trang må jenta bli seksuelt tent. Da blir skjeden våt og utvidet. Etter samleiet blir skjeden igjen trang og tørr.   
Kan det være at du ikke er helt klar for å ha samleie? Se innspill i artikkelen om seksuell debut.
I stedet for å gå rett på samleie er det mange par som lærer seg å stimulere hverandres kjønn til orgasme før de har samleie. Da blir de kjent med hva den andre liker og nyter og samleie kommer som en naturlig fortsettelse av seksualiteten.
Det er mange (cirka 70 %) som ikke nyter samleie noe særlig. Det er få nerve-ender i skjeden, og sånn må det være med tanke på at skjeden også er en potensiell utførsels-kanal for en baby en gang i framtida. Hvis det var masse nerver der, ville det være uutholdelig smertefullt å føde. Men man kan lære seg å like det og noen, omlag 30 %, liker det med en gang.
Hvis du ikke nyter når han fingrer i skjeden må du si det til han. Kanskje kan du vise hvilke stimuli du liker ved å holde din hånd over hans og føre fingeren på den ytre delen av klitoris? 
Hvis du ikke er vant til å onanere til orgasme alene, må du først lære deg det før du utforsker seksualitet med en annen. 
Hva tenker du at han snakker til andre om deres intime, private ting? 
Du kan snakke med helsesøster på skolen eller på helsestasjon for ungdom. 
Vedlagt er en del artikler om kvinnekjønnet, onanering og samleie som kan være til hjelp for deg. 
 

Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen sexologisk rådgiver (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sex første gang - Seksuell debut

Par i senga

Når er jeg klar for å ha sex første gang? Det er et spørsmål mange stiller seg.

Les mer

Kåthet, onanering og orgasme

Gutt med buksene nede (colourbox.com)

I puberteten øker mengden hormoner som gir seksuell lyst - kåthet. Lurer du på noe om kåthet, onanering eller orgasme? Kanskje finner du svaret i denne artikkelen.

Les mer

Spørsmål om onani? Les vår ABC om å oppnå orgasme med hånd

ABC for å oppnå orgasme på egenhånd (ung.no)

Å greie onanere og få orgasme selv eller å greie å hjelpe partneren til en god orgasme, er en fin kunst å kunne. Her finner du litt kunnskap som er nyttig for å forstå og kjenne kjønnsorganene bedre og dermed å mestre onanikunsten bedre.

Les mer

Jente: -Får ikke orgasme når jeg har samleie.

Blid jente ligger i senga (www.colourbox.com)

Det er vanlig at man ikke får orgasme når man har samleie. Det er en rådende misforståelse at alle jenter nyter penis` bevegelser i skjeden og at dette alene gir dem orgasme. Det er ikke tilfelle.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex