Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg være gravid selv om jeg hadde normal mens?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei, for litt over en mnd siden(snart 2 mnd) hadde jeg ubenyttet sex dagen mensen var ferdig. Noe som vil si at jeg ikke hadde gått på p-piller på 7-8 dager. Jeg var veldig bekymret for om jeg ble gravid, men fikk mensen når jeg skulle. Jeg blødde litt mer enn jeg pleide og det var mørkt/brunt. Og nå i det siste har jeg vært småkvalm og uvell og hatt litt vondt i hodet nesten hele tiden. Så jeg lurer på om det kan være jeg er gravid selvom jeg fikk mensen ca 1 med etter samleiet? burde jeg ta en test?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
HeiSå fint at du tar kontakt med Ung.no.

Jeg går ut fra at du normalt sett går på p-piller siden du sier at du ikke har tatt p-piller på 7-8 dager. Deisse dagene kan være dager med "sukkerpiller" eller pillefrie dager.

Dersom du er usikker på om du kan være gravid kan det være lurt å starte med å ta en graviditetstest. Disse testene kan du få gratis hos Amathea, helsesøster på skolen, helsestasjon for ungdom eller hos fastlegen.

Testen kan du ta nå siden du fikk menstruasjon en mnd etter det ubeskyttede samleiet. I utgangspunktet er menstruasjon det sikreste tegnet på at man ikke er gravid.

I forhold til symptomene du beskriver kan det av og til være slik at man kjenner på graviditets symptomer dersom man er redd for å ha blitt gravid.

Jeg legger ved noen artikler som du kan se litt nærmere på:)

 

Håper dette var til hjelp for deg.

 

Vennlig hilsen

Amathea- Gravid og usikker?

Noen å snakke med

i samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Lurer du på om du er gravid?

Jente tar graviditetstest (ung.no)

Har du hatt sex og lurer på om du er gravid? Kanskje har menstruasjonen uteblitt, eller brystene blitt ømme? Ta en graviditetstest! Både helsestasjon for ungdom, helsesykepleier og fastlegen din kan hjelpe deg. Du kan også kjøpe en test på apoteket.

Les mer

Kan jeg ha blitt gravid?

Jente på tog tenker (colourbox.com)

Sikker prevensjon er ikke alltid tilgjengelig når du trenger det. Dere tok en sjanse eller kondomet sprakk. Så kommer redselen for å være gravid.

Les mer

Vanlige bivirkninger av p-piller og annen hormonell prevensjon

Trøtt jente i senga (colourbox.com)

Alle medikamenter som du tar har en virkning, men også potensielle bivirkninger. Så også de ulike hormonelle prevensjonsmetodene som finnes. Her finner du en oversikt over hvilke bivirkninger de ulike midlene KAN gi.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet