Hopp til hovedinnholdet

Herpes?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei , jeg har hatt veldig vondt nedenfor skjeden og mellom rumpe ballene mine, skulle plutselig se nedentil så var det 3 sår / rifter som gjør kjempe vondt hva kan det være!? Jeg har ikke hatt sex på 2 år ! Kan det være herpes? Er veldig redd og tørr ikke å besøke legen er sykt flau

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 18 år

Takk for at du skriver til oss i Ung.no. 

Du skriver at du har veldig vondt i huden mellom skjeden og anus. Videre at du har sett 3 sår/rifter i dette hudområdet og lurer på om det kan være herpes. 

Det er dessverre helt umulig for meg å si om smertene og sårene/riftene du referer til skyldes herpes. For å stille riktig diagnose må en lege se på sårene/riftene. Jeg vil anbefale deg å oppsøke lege på helsestasjon for ungdom der hvor du bor eller fastlegen din nå som du har sår/rifter.

Legen vil oftest rask kunne se om det er herpes du har, eller ikke. Hvis legen er i tvil kan hun eller han ta en test med en prøvepinne fra såret, og svaret vil komme etter noen dager.

Selv om du ikke har vært seksuelt aktiv på 2 år kan du få et herpes utbrudd nå dersom du har blitt smittet tidligere. 

Et herpesutbrudd kan tidligst komme fem til sju dager etter at du ble smittet. Det er likevel ikke uvanlig at et utbrudd kan komme flere år etter at du ble smittet.

Jeg håper svaret mitt var til hjelp for deg. Lykke til videre.

Med vennlig hilsen helsesøster, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Gynekologisk undersøkelse - underlivssjekk for jenter

Gynekologstol (colourbox.com)

Å ta underlivssjekk for første gang kan virke skummelt og flaut. Men forberedelse gjør mester, og leser du denne artikkelen har du garantert mye mindre å grue deg for.

Les mer

Herpes – munnherpes og kjønnsherpes

Herpes

Herpes er vanligere enn du tror. Rundt 80 % av befolkningen i Norge kan være smittet med et herpesvirus. Mange er smittet uten at de noen gang får utbrudd med sår.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse