Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg være gravid med p-stav?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei! Jente17 Kjæresten min og jeg har jevnlig samleie så har ikke kontroll på hvilke dager osv. Jeg har en Pstav, så jeg tenker på det som prevansjonsmiddelet. Men for ca 2 uker siden merket jeg at nipplene mine ble såre, så en uke etter det ble puppene mine litt hovne, heller ikke hatt det siden pstaven. Nå har det gått ca 2 uker siden det, og jeg har små blødninger, mest når jeg tisser så de er vannet ut, jeg har ikke blødd siden jeg tok inn pstaven i september 2017. Men jeg hadde urinveisinfeksjon rett etter jul, og blødde litt da, gikk på antibiotika men fikk kontakt fra legen som sa jeg burde ta en kur til for å ta det, men da følte jeg meg bra så droppet det. Jeg merker litt svie i tissen når jeg tisser så ja. Er egentlig bare dritredd for at jeg er gravid, og må ta abort, noe som i hvertfall virker skremmende. Jeg tok en test for 4 dager siden og den var negativ. Hjelp, jeg skjønner ikke hva som skjer med kroppen min og har vondt i magen hver gang jeg tenker på det! Tusen takk<3

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei og takk for ditt spørsmål!

P-stav er et av de sikreste prevensjonsmetodene, sjansen for at du er gravid er derfor omtrent lik null. Når du i tillegg har tatt en negativ graviditetstest kan du stole på den.

De symptomene du beskriver kan være bivirkning av p-staven eller skyldes hyppig sex. Råder deg til levere en ny urinprøve til legen din for å utelukke at du har urinveisinfeksjon. Svie ved vannlatning og litt vondt i magen kan tyde på det.

Vennlig hilsen jordmor ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Langtidsprevensjon, sikreste beskyttelse mot graviditet

Spiral (shutterstock.com)

P-stav, hormonspiral og kobberspiral gir best beskyttelse mot graviditet, siden de alltid er der og ikke er noe du kan glemme å bruke. Og de kan brukes av de aller fleste. Får du satt dem inn når du er mellom 16 og 22 år har du en gratis, eller svært billig, prevensjon i inntil 5 år.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet