Hopp til hovedinnholdet

Jeg sliter med anoreksi og er litt bekymret for min penis. Den er kanskje 12-13 cm når den er stiv.

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg sliter med anoreksi og er litt bekymret for min penis. Andre har så lange men jeg føler at min alltid er minst. Den er kanskje 12-13 cm når den er stiv. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre? Vil at den skal bli lengre. Føler at alle tenker på hvor stor kuk folk har. Jeg får hjelp til min anoreksi og har vært innlagt. Men jeg tørr ikke å si til noen (foreldre, lege, helsesøster osv) at jeg syntes min penis er for liten. Hva kan jeg gjøte? Noe jeg kan gjøre for at den skal vokse? Kan anoreksi gjøre at penisen ikke vokser som den skal?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Så fint at du skriver til ung.no!

Du er ikke alene om å være bekymret for penisen din. Mange gutter opplever å være usikker på dette, både når det gjelder lengde og fasong. 

Akkurat som for andre deler av menneskekroppen, er det store forskjeller på utseende og størrelse på penis fra mann til mann. Det meste er normalt.

95 % av nordiske menn har en penis som i erigert(stiv) tilstand er mellom 8 og 22 centimeter lang, med et gjennomsnitt på 14-15cm. og en omkrets på ca. 10cm målt ved roten. Blant andre folkeslag kan størrelsen være litt annerledes. 

Din penis høres derfor ut til å være helt normal og ikke noe du trenger å bekymre deg over.

Det er heller ingen fordel at penis er veldig lang når den er stiv.

Når det gjelder sex, er det greit å vite at skjeden til en jente er ca 10 cm lang. Ved samleie er det derfor ikke noen fordel at penis er veldig lang. Det kan gi ubehag for jenta når penis trykker mot livmorhalsen.

Det er også greit å vite at størrelsen ikke har noe å si for det å tilfredsstille en partner seksuelt eller opplevelse av egen seksuell tilfredsstillelse. Det å gjøre en kvinne gravid vil heller ikke være noe problem når det gjelder størrelsen på penis..

Jeg kan ikke svare deg sikkert på om anorexien din har påvirket pubertetsutviklingen din. Det avhenger nok litt av hvor lenge du har hatt anorexi og hvor alvorlig den er. Det er ellers ikke noe du kan gjøre for at penisen skal bli større. Dette handler om arv og gener og alle er forskjellige.

Du kan spørre legen din om pubertetsutviklingen din har gått sin gang eller om den er forsinket på noen måte. Det avhenger nok av om hormonproduksjonen i kroppen er påvirket.

Jeg legger ved noen artikler du også kan lese.

Lykke til!

 

Vennlig hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Penisutvikling og penisstørrelse

Gutt på do (ung.no)

Når begynner den å vokse, og hvor stor skal den være? Du er ikke alene om å lure, så her får du svarene!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse