Hopp til hovedinnholdet

Jeg er svært misfornøyd med brystene. Gikk fra 80C til 85D i løpet av 1 år.

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er en 18 år gammel jente som er svært misfornøyd med brystene mine. Jeg har prøvd alle slags BH'er jeg kan finne men ingenting ser ut til å funke. De vokste seg ekstremt store i løpet av i fjor (og noe av det er nok det at jeg var på utveksling i fjor og la på meg en del i løpet av det året) men selvom jeg nå har gått ned i vekt etter dette året er brystene mine omtrent den samme størrelsen som da. Jeg gikk fra 80C til 85D i løpet av ett år og syntes dette er veldig ærgelig. Jeg har sett på muligheten for operasjon da dette ser ut som den siste utveien men jeg dette er veldig dyrt og ikke noe som er aktuelt for meg for øyeblikket da jeg ikke har fast inntekt. Finnes det noen andre mer naturlige metoder for å få brystene til å bli mindre, som ikke er å skjule dem under klær? Har prøvd dette også og det hjelper til dels men ønsker gjerne at de skal bli mindre, og at jeg jeg gjerne kan gå ned en størrelse. Tusen takk for svar på forhånd.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 18 år.
Takk for at du skrev til ung.no
Det finnes ikke noen naturlige metoder for å få brystene til å bli mindre. 
Brystene blir større når man legger på seg. Brystene består blant annet av fettceller. Når man legger på seg øker mengden fett inni hver fettcelle. Når man går ned i vekt, reduseres mengden fett i hver fettcelle. 
Kan du arbeide for å akseptere at de er som de er, at du kan klare å se at de er fine, gode og følsomme, og at de etterhvert kommer til å bli supre for å gi en eventuell baby mat? Hvis du klarer det, kan det være at du kan kle deg slik du vil, og at du kan være stolt av hvordan brystene og kroppen din ser ut?
Du kan snakke med helsesøster på skolen eller på helsestasjon for ungdom om dette. Da har du en fagperson som vet hva du strever med, og som kan hjelpe deg med tankene dine. 

Jeg beklager at jeg ikke kunne gi deg et lett svar, men håper dette er til hjelp og jeg ønsker deg alt godt. 

Hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Om selvfølelse og hva du kan gjøre for å bedre den

Gutt i en eng (colourbox.com)

Selvbildet og selvfølelsen påvirkes av mange forskjellige forhold. Når du vet mer om hva som påvirker selvfølelsen din, kan du også jobbe med å gjøre den bedre.

Les mer

Vær stolt av den kroppen du har!

Jente med skateboard (Colourbox)

Tenårene er en tid der kroppen forandrer seg mye. I løpet av noen få år utvikles kroppen fra barn til voksen, og det er normalt å føle på usikkerhet og sammenligne seg med andre.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Hos helsesykepleieren (foto: ung.no)

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse