Hopp til hovedinnholdet

Kan man få mindre lår på 10-15 uker?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei! Er ei jente på 13år, og er ca 175cm og veier ca 60-61kg. Jeg føler meg tjukk, ikke magen, men lårene og leggene mine er større enn de fleste. Jeg trener mandag-torsdag + handballkamper i helgene, og spiser berre godt på lørdager, men uansett så har jeg så store lår. Så spørsmålet mitt er går det å få mindre lår på 10-15 uker?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for ditt spørsmål til ung.no.


Du skriver at du synes lårene og leggene dine er for store, og spesielt når du sammenligner deg med andre. Hvis du er 13 år og 175 cm lang, vil jeg anta at du også er høyere enn mange av vennene dine? Hvis det er disse personene du sammenligner deg med, vil naturligvis du kunne ha større lår og legger enn de som er lavere enn deg. Ser man på din oppgitte vekt og høyde er du på ingen måte overvektig, du er faktisk på grensen til undervektig, og det er ikke anbefalt at du går ned i vekt.

 

Du trener også mye. Husk at det du opplever som store lår og legger, trolig er bein med god muskelmasse. Dette er veldig positivt, og er viktig for deg som skal prestere på håndballbanen.

 

Har man mye ekstra fettvev på lårene, er det mulig å få mindre lår på 10-15 uker om man går ned i vekt. Dersom man derimot ikke har så mye fettvev, er det vanskelig å gjøre lårene mindre. Da må man eventuelt være inaktiv, slik at musklene sakte, men sikkert blir mindre. Dette anbefales ikke.

 Vennlig hilsen fysioteraeputen
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse