Hopp til hovedinnholdet

Helsesøster sier jeg mest sannsynlig ikke er gravid, men hva om jeg er?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er ei 15 år gammel jente, og jeg hadde ubeskyttet sex den 26, februar. Ikke helt ubeskyttet, vi brukte kondom hele tiden, men 1 minutt uten men da kom han ikke. Jeg runket han til han kom til slutt. Tingen er, at jeg er utrolig redd jeg er gravid. Jeg merket slim samme dagen, og jeg ble enda mer redd og innbilte meg at jeg var kvalm osv. Nå er det snart gått cirka 2 uker, og jeg er kjemperedd. Jeg kan ikke fortelle til foreldrene mine for de er fra et annet land med et annet kultur. I følge stemmers kultur er det haram å ha sex når du ikke er gift og da kommer de aldri til å prate med meg igjen. Og jeg trenger mine kjære foreldre, og de fortjener ikke å gå gjennom dette. Jeg fikk mensen 12-14 februar og nå er jeg og redd for at den ikke kommer. Kommer den blir jeg jo kjempe glad men er fortsatt redd, jeg har tungen bryst og vondt i ryggen. Helsesøster sier jeg mest sannsynlig ikke er gravid, men hva om jeg er?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så fint at du tar kontakt med ung.no og så fint at du har snakket med helsesøster om dette. Det kan være godt å dele sine bekymringer med andre. Dersom du etterhvert trenger prevensjon så kan du jo snakke med helsesøster også om det.

Det er veldig fint at dere brukte kondom, og veldig bra at dere brukte den stort sett hele tiden. Det høres ut som at du venter menstruasjonen iløpet av denne uken, og det at du er stressa for om du er blitt gravid kan jo gjøre at den blir litt forsinket, og så er det også ganske vanlig at mensen ikke er helt regelmessig de første årene.

Jeg vil anbefale deg å ta en graviditets test 3 uker etter samleiet, dersom du fortsatt er bekymret. Det kan være litt tidlig å ta den når det kun er gått 2 uker. Test kan du få gratis hos helsesøster.

Dersom det skulle vise seg at du er gravid vil jeg anbefale deg å snakke med helsesøster eller så kan du også gjerne kontakte Amathea. Da vil du kunne få hjelp til å finne hva som er riktig for deg, å fortsette graviditeten eller ta en abort.

 

Vennlig hilsen

Amathea, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Graviditetstest

Graviditetstest (colourbox.com)

Er du skikkelig redd for å ha blitt gravid eller bare litt urolig fordi du syns brystene er litt ømme, eller for at mensen er litt sen?

Da kan du ta en graviditetstest. Den må tas riktig for at den skal være til å stole på.

Les mer

Lurer du på om du er gravid?

Jente tar graviditetstest (ung.no)

Har du hatt sex og lurer på om du er gravid? Kanskje har menstruasjonen uteblitt, eller brystene blitt ømme? Ta en graviditetstest! Både helsestasjon for ungdom, helsesykepleier og fastlegen din kan hjelpe deg. Du kan også kjøpe en test på apoteket.

Les mer

Kan jeg ha blitt gravid?

Jente på tog tenker (colourbox.com)

Sikker prevensjon er ikke alltid tilgjengelig når du trenger det. Dere tok en sjanse eller kondomet sprakk. Så kommer redselen for å være gravid.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Hos helsesykepleieren (foto: ung.no)

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Abort

Trist jente (colourbox.com)

I Norge har kvinner rett til å bestemme selv om de vil ta abort. Dette gjelder til og med 12. svangerskapsuke.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet