Hopp til hovedinnholdet

Bekymret og redd for graviditet

Jente 15 år
 

Spørsmål

Heihei, jeg er ei jente på 15 år som er veldig bekymret. For noen uker siden hadde jeg mitt aller første samleie med kjæresten min, vi drev på i noen sekunder uten kondom og deretter med, dagen etter fikk jeg mensen og itilegg tok jeg angrepille...i denne helga så hadde vi også samleie men d var med kondom. Jeg er så bekymret og redd for at jeg er/kan være gravid, går ikke en dag uten å være redd eller tenker på det. Så jeg vil gjerne få et svar fra dere om hva dere tenker, hva jeg burde gjøre, kan jeg være gravid eller er det en mulighet for det? og burde jeg være bekymret? osv. Jeg vurderer å ta en gravidtest, kan det kanskje være en mulighet? fordi jeg er så ekstremt redd og klarer ikke å tenke på noe annet, håper på et svar <3

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så fint at du tar kontakt med ung.no og så bra at dere broker kondom

Det kan komme litt blank væske ut av urinrøret til gutten før selve sædavgangen. Denne blanke væsken kan inneholde sædceller, og dersom den gjør det, kan jenta bli gravid. Så det var fint at du tok angrepille.

Det anbefales å ta en graviditets test 3 uker etter man har tatt angrepille. Det er kanskje snart gått tre uker så du kan få tatt test? Test kan du få gratis hos helsesøster på skolen, på helsestasjon for ungdom og hos Amathea.

Hos helsesøster kan du også snakke om prevensjon, f.eks p piller er tryggere for å unngå å bli gravid enn å kun bruke kondom.

Vennlig hilsen

Amathea, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Graviditetstest

Graviditetstest (colourbox.com)

Er du skikkelig redd for å ha blitt gravid eller bare litt urolig fordi du syns brystene er litt ømme, eller for at mensen er litt sen?

Da kan du ta en graviditetstest. Den må tas riktig for at den skal være til å stole på.

Les mer

Prevensjonsvelger: finn rett prevensjon

Finn rett prevensjon på ung.no (colourbox.com)

Det er mange prevensjonsmetoder å velge mellom for deg som er jente, men hva vil være mest riktig for deg? Ung.no har laget en prevensjonsvelger som kan gjøre det lettere for deg å velge.

Les mer

Svar på alle dine spørsmål ved bekymring for graviditet

Jente ligger i senga og er bekymra (colourbox.com)

Lurer du på om du kan ha blitt gravid, hva som skjer når du glemte p-pillen, når du kan få et sikkert svar på en graviditetstest, hva en annerledes blødning betyr eller andre bekymringer om graviditet. Her har vi samlet artikler som kan gi deg svar på det DU lurer på.

Les mer

Nødprevensjon - "angrepille"

Bekymret jente (colourbox.com)

Det kan være godt å ha en reserveløsning hvis du av en eller annen grunn har hatt ubeskyttet samleie eller hatt uhell med den prevensjonsmetoden du bruker. Her kan du lese mer om nødprevensjon.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet