Hopp til hovedinnholdet

Alkohol etter fjerning av mandler. 

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei! jeg lurer på når kan man begynne å drikke alkohol etter en mandeloperasjon? har ikke klart å funnet noe svar på dette

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er ikke et helt klart svar på når en kan drikke alkohol etter mandel-operasjon. 

Men generelt skal en unngå hard mat ca én uke etter operasjon. En skal også være forsiktig med harde løft og trening, i ca 14 dager etterpå. 

Så jeg tenker at du bør generelt ta det med ro (og ikke feste hardt) de første 14 dagene. Du bør være forsiktig med alkohol før dette også. Festing og alkohol kan også gjøre at man ikke oppdager farer så lett, og at det blir vanskeligere å få gitt beskjed om noe skjer.

Jeg vil tro at det ikke er akkurat alkoholen, men festingen som øker faren for blødninger fra operasjonssåret. Vær også forsiktig med sterk og uuttynnet alkohol, da dette kan være for sterkt for et sårområde. Og generelt er det 18 års grense på alkohol i Norge. 

Er du usikker, kontakt fastlege eller avdelingen som opererte deg. 

Alt godt! 

Vennlig hilsen legen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fakta om alkohol

Skåling på fest (colourbox.com)

Alkohol er det vanligste rusmiddelet, og de fleste har på en eller annen måte et forhold til stoffet. Her kan du lese om hva alkohol er, hvordan den fremstilles, hva promille er og hvordan den påvirker kroppen.

Les mer

Virkning av alkohol i kroppen

Drikker øl

Kort tid etter at man drikker alkohol vil de fleste begynne å kjenne virkningene. Les om hvordan alkoholen påvirker kroppen din og hvordan du kan måle promille i blodet.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse