Hopp til hovedinnholdet

tror du jeg hadde fått tatt abort uten at mine foreldre måtte fått vite om det, siden jeg fyller 16 om 2 månder?

Jente 15 år
 

Spørsmål
hei, jeg er jente på 15 år, som fyller 16 om 2 månder siden.
i løpet av begynnelsen av januar hadde jeg sex med min ex kjæreste, gikk på p-piller men har vært litt surrete med de.
jeg snakket med ei veninne om dette, og sluttet på p-pillene rundt 16 januar etter å ha fått mensen på den fjerde sukkerpilla. så nå har det gått en stund og har enda ikke fått mensen. men så tok jeg en graviditetstest får sikkerhet skyld, det sto at det var usikkert på om jeg var gravid eller ikke. og da lurer jeg på om, siden aldergrensen er 16 på å ta abort uten at foreldrene må vite om det. tror du jeg hadde fått tatt det uten at mine foreldre måtte fått vite om det, dersom jeg fyller 16 om 2 månder?
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei.

Først og fremst så tenker jeg at du bør få undersøkt hvorvidt du faktisk er gravid eller ikke. Jeg vet ikke hvilken type graviditetstest du har tatt, men jeg synes absolutt at du skal ta en ny. Oppsøk gjerne helsestasjon for ungdom slik at du kan få hjelp til å ta den der. Mensen din kan være litt forsinket pga p-pillen du har tatt.

Hvis du skulle være gravid, kan du ta abort og det er gratis i Norge. Hvis det er tungtveiene grunner til at foreldrene dine ikke bør få vite det, kan legen i samråd med deg gjøre det uten at de vet det, men da må du ha en annen voksen til å følge og/eller støtte deg. Av erfaring gruer de fleste seg for å fortelle dette til foreldrene, men som regel er foreldre etter den første sjokkreaksjonen til god støtte i dette. Så vi oppfordrer til at de aller helst skal informeres.

Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Abort
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om abort


Quiz: Hva vet du om økonomi?

Hva betyr inflasjon?