Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg få større lår og legger uten å få vondt i knærne?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har alltid hatt tynne lår og legger - er ikke det at jeg ikke har muskler, fordi jeg gikk på fotball i fem år og har gått på turning i 9 år. De er bare tynne, og jeg ønsker virkelig å gjøre dem større! Prøver så godt jeg kan, men pga vonde knær får jeg ikke til å gjøre særlig mange knebøy eller utfall. Noen tips til hvordan jeg kan gjøre legger og lår større uten at det går så mye ut over knærne?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt. Så flott at du er så aktiv! Kroppsfasongen er forskjellig fra person til person, og den avhenger blant annet mye av gener. Noen har anlegg for å ha kraftige bein med mye muskler, andre har anlegg for tynnere bein, og får ikke like lett store muskler her. Begge deler er helt normalt, og det er viktig å kunne sette pris på seg selv som man er.

Det skal ikke være sånn at du får vondt av å gjøre disse øvelsene, så jeg synes du skal ta kontakt med en fysioterapeut, sånn at du får undersøkt hva smertene skyldes, og tips til hvordan du kan trene for å bli bedre. Noen ganger får man smerter fordi man ikke klarer å aktivere musklene godt nok ved øvelser, men jeg kan ikke si sikkert om dette gjelder deg. Uansett, så er det lettere å finne øvelser til deg etter å ha tatt en undersøkelse. 

Når det er sagt, så kan det å sykle, gå på stepmaskin, og å gå/løpe i oppoverbakker være fine øvelser for beina, og mange kan gjøre dette uten å få vondt. 

 Hilsen fysioterapeuten, ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Styrketrening du kan gjøre hjemme

Hjemmetrening (ung.no)

Å trene styrke har mange positive effekter. Økt muskelstyrke strammer opp, og gjør oss i stand til å takle mange av hverdagens oppgaver bedre. Det kan også være med på å forebygge skader, både innen idrett og ellers.

Les mer

Gener og trening

Gener og trening (colourbox.com)

Alle kan få gode resultater av trening, men hvordan resultatene blir for akkurat deg i forhold til utseende, muskelstørrelse, utholdenhet og prestasjon, henger også i stor grad sammen med genene eller arvestoffet du har med deg.

Les mer

Fysioterapi

Hos fysioterapeuten (colourbox.com)

Har du plager eller skader i muskler, sener, ledd eller nerver, eller ønsker å forebygge kroppslige plager kan du søke hjelp hos en fysioterapeut.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Tykk & tynn
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om tykk & tynn