Hopp til hovedinnholdet

Hei, jeg tror jeg har noe som heter trang forhud

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei, jeg tror jeg har noe som heter trang forhud. Men jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. Jeg vil ikke blande inn familie eller snakke med noen om det. Hva skal jeg gjøre

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei gutt 15 år

Takk for at du skriver til oss.

Trang forhud er det mange gutter som er plaget med - og det er lett å gjøre noe med det. Noen ganger trenger man hjelp fra lege. 

Hvis du tror at du har trang forhud vil jeg råde deg til å ta kontakt med helsesøster på skolen din eller gå til Helsestasjon for ungdom (HFU). Det er vanlig for helsesøster eller lege på HFU å snakke om dette. De kan hjelpe deg og gi deg gode råd til hva du kan gjøre. Du trenger ikke å fortelle det til familien din. 

Det finnes krem du kan prøve som du ikke trenger resept på. Du kan gå på apoteket og kjøpe Hydrokortisonkrem. Den smører du på og så tøyer du forhuden frem og tilbake hver morgen og kveld i 6-8 uker. Les mer om trang forhud i artiklene jeg har lagt ved.

Hvis dette ikke virker er det viktig at du oppsøker lege. Jeg kan forstå at du synes det er litt flaut, men husk som nevnt at legen er vant til slike spørsmål. Hvis du går på helsestasjon for ungdom er det gratis.

Håper dette er til hjelp for deg - Lykke til 

Med vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Trang forhud

Boxershorts (colourbox.com)

Trang forhud er noen ganger et problem for gutter. Noen har hatt problemer med det og blitt operert når de er små, mens andre opplever dette når de kommer i pubertet.

Les mer

”Gutteplager” – små og større plager fra penis og i underlivet

Gutt ser på underliv (colourbox.com)

Du ser plutselig noen nupper på penis som du ikke har lagt merke til før. Det klør eller kanskje penishodet er litt rødt? Mye av det som kan føre til bekymring, er helt vanlige små plager som går over av seg selv. Eller endringer som skjer fordi det er slik det skal være!

Les mer

Alt du trenger å vite om forhuden

Gutt sitter på do (colourbox.com)

Hva er forhuden og hva skal den være god for? Her får du svar på de vanligste spørsmålene om huden som ligger lengst ut på penis.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse