Hopp til hovedinnholdet

Er det normalt og ta med blandevann når man skal på vors?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Er det normalt og ta med blandevann når man skal på vors? Liksom brus saft osv.. eller er det noe annet som er mer vanlig?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Mange velger å ta med blandevann på vors, men det kommer jo helt an på hva man har tenkt til å drikke. Hvis man f.eks. skal drikke øl, vin eller rusbrus, bruker man jo vanligvis ikke blandevann. Men hvis man derimot planlegger å drikke brennevin, blir det også mer aktuelt å bruke blandevann. Når man blander ut brennevin med blandevann opplever mange at brennevinet ikke smaker like vondt, i tillegg til at man ikke blir så fort full.

Nå kjenner jo ikke vi bakgrunnen for at du spør, men hvis det er slik at du selv planlegger å prøve ut alkohol, så vil vi råde deg til å være mest mulig forsiktig. Ikke drikk noe som helst med mindre du selv føler at du vil - ikke drikk dersom du føler deg presset til det. Ideelt bør du helst vente noen år til, men hvis du likevel har bestemt deg for å prøve, bør du altså gå forsiktig fram, og heller drikke litt for lite enn litt for mye, slik at du gradvis blir kjent med virkningen av alkohol, samt hvor godt du tåler den. Du kan lese mer på våre faktasider om alkohol. Se også vedlagte artikler.

Hilsen RUStelefonen 915 08588
www.rustelefonen.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Virkning av alkohol i kroppen

Drikker øl

Kort tid etter at man drikker alkohol vil de fleste begynne å kjenne virkningene. Les om hvordan alkoholen påvirker kroppen din og hvordan du kan måle promille i blodet.

Les mer

Å være den som ikke drikker

Fest (colourbox.com)

Har du bestemt deg for å ikke drikke, men synes det er vanskelig å si det til vennene dine? I denne artikkelen får du tips til å takle drikkepress.

Av: Amalie, ungdomsjournalist, ung.no

Les mer

Noen å snakke med om drikkepress

En gjeng som drikker øl (colourbox.com)

Trenger du noen å snakke med om drikkepress? Her finner du en oversikt over hvor du kan få råd.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Alkohol
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om alkohol