Hopp til hovedinnholdet

Hvordan er beste måten å spørre henne om å pule?

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei, det er en jente i klassen som gjør meg ekstremt kåt og jeg er så kåt på ho. Hver gang jeg prater med ho blir kuken min sykt stiv. er dette vanlig? D har blitt en slags rus for meg. Å prate med denne jenta gir meg en slags seksuell rus som jeg nyter. Når jeg tenker over d føler jeg med jævlig pervers og ekkel. Men hun har sagt at hun har merket at kuken min er stiv og at hun blir kåt og hun har gitt en del hint om at hun liker meg. En dag spurte jeg hun på skolen om hun ville pule sammen og hun sa ja, men d ble ikke noe siden hun var redd mammaen skulle merke siden ho er livredd for at ho skal bli gravid. en stund har gåtr og jeg vil fremdeles pule ho så jeg lurte på hvordan jeg skal spørre på skolen igjen om ho vil pule??? hun sa ja før men vil ikke virke som en creep eller noe. Hva er den beste måten å spørre ho om å pule??

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei gutt 15 år.

Takk for at du kontakter Ung.no.

Jeg forstår at du ønsker å utforske din seksualitet og kjenner på kåthet når du er nær denne jenta som du tenner på.

Seksualitet og samleie kan bety forskjellig for den enkelte. For mange handler det om mye mer enn bare det å pule. Det handler om å stole på og være trygg på den andre. Være trygg på at en ikke blir gravid og smittet med kjønnssykdom og at opplevelsen blir god.

De fleste har sex med en de er kjæreste med, altså innenfor et forpliktende forhold. Men noen velger også å ha tilfeldig sex, eller sex med en venn. Hvordan ønsker dere at det skal være og er dere enige?

Kanskje dere to skal bli litt mer kjent og finne ut hvilke forventninger dere har til hverandre og ta ansvar for at begge er trygge og synes det er greit å ha sex? Husk at det er lov å ombestemme seg når som helst og at det ikke er greit å mase seg til sex. Respekter hverandre og hverandres grenser.

Før du har sex med en annen, er å være mentalt eller tankemessig moden vel så viktig som å være fysisk moden for det. Det er viktig å tenke gjennom hva du vil og ikke vil gjøre, med andre ord; at du er klar på egne grenser, at du er trygg som person og at du har god selvfølelse. Er du klar på hvilke grenser du har og føler du deg trygg på deg selv? Det er viktig å ikke la deg presse til noe du ikke vil. Du kan si nei når du vil. Du bestemmer selv over kroppen din og det samme gjør denne jenta.

Når du føler deg moden for det og du har funnet en du er trygg på og opplever at det er tillit og nærhet mellom dere, kan dere begynne utforskningen av seksualiteten med hverandre.

De fleste i et forhold følger såkalt seksuelle script; man holder hender, klemmer og kysser. Etter hvert tar og føler man på hverandres kropper, først utenpå klærne, deretter innenfor. Når man kjenner seg klar for det kjenner man på hverandres intime soner, bryst og kjønnsorganer. Før man kommer så langt kan det ha gått lang tid.

Sex skal være en positiv opplevelse for dem som er involvert. Hvis en eller begge parter ikke er klare for det, eller føler seg presset, kan det bli en dårlig opplevelse.

Bruk masse tid, bli kjent med deg selv og den du vil ha samleie med, og vit at dere begge har lyst. Da er sjansen stor for at det blir en positiv opplevelse.

ta gjerne kontakt med helsestasjon for ungdom for å få informasjon og hjelp. Her kan dere få hjelp til å skaffe dere god og sikker prevensjon.

Sjekk også ut de artiklene jeg legger ved svaret.

 

 Vennlig hilsen Helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Er det greit å mase seg til sex?

Par i en seng (colourbox.com)

Du gleder deg kanskje veldig til å ha sex med kjæresten din, men det å mase om sex kan føre til at kjæresten din føler seg presset til å ligge med deg. Det er aldri greit å presse noen til sex.

Les mer

Sex som DU vil

Trist jente ligger på senga (colourbox.com)

Sex kan være deilig, energigivende og styrkende dersom alt stemmer, begge har lyst og forholdet er godt og trygt. I andre situasjoner kan sex bli helt feil, ødeleggende og vondt.

Les mer

Seksuell lavalder - hva sier loven?

Par i senga (colourbox.com)

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Den skal beskytte barn og ungdom mot overgrep fra voksne. Den beskytter også barn og ungdom mot å ha sex før de er klare for det fysisk og psykisk.

Les mer

Seksuell lyst

Par i senga Colourbox.com)

Hos de fleste varierer lysten på sex i perioder av livet, men noen har mye lyst hele tiden, andre har lite lyst alltid. Noen har ikke sexlyst i det hele tatt. For noen kan seksuell lyst føles som et problem - enten det er for mye eller for lite av den. Kjenner du deg igjen?

Les mer

Hva gjør at du blir kåt?

Jente biter seg i leppa (colourbox.com)

Hva som gjør at vi blir kåte varierer veldig fra person til person, men de fleste har noe som tenner dem litt ekstra seksuelt. Noen opplever at de sjelden blir kåte, mens andre føler seg nærmest kåt hele tiden. Alt sammen er like normalt.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex