Hopp til hovedinnholdet

Hvordan skal jeg reagere om en fremmed gutt klasker meg på rumpa?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Jeg lurer på om du har et tips til hvordan jeg kan reagere hvis en fremmed gutt klasker meg på rumpa. Jeg har opplevd dette en gang før og syntes det var veldig ubehagelig og ekkelt. Jeg vil gjerne si eller gjøre noe som setter den personen som slår meg på rumpa på plass. Har du noen tips? I tilfelle dette skjer med meg igjen.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Jeg forstår det sånn at du har opplevd at en fremmed gutt klasker deg på rumpa, uten tillatelse. Du lurer nå på hvordan du skal reagere om det skjer igjen. 

Du sier at du synes denne grafsingen på kroppen din var ubehagelig og ekkel. Det kan jeg forstå, om du ikke kjente personen og det ikke var samtykke. Det er jo din kropp, og du skal bestemme hvem og i hvilken kontekst kroppen din skal bli tatt på. 

Om dette skjer igjen synes jeg det er helt lov for deg å uttrykke at du synes det var ekkelt av dem. Du kan være litt skarp og gi dem et stygt blikk, eller så kan du si noe lignende som, "hei, skjerp deg." Da skjønner de kanskje at du ikke liker dette, og at de ikke kan komme unna med å gjøre dette mot deg flere ganger. Det kan jo hende de aldri har blitt fortalt at det ikke er greit, så da er nok lurt at du tydelig sier hvor grensen din ligger. 

Om de blir frekke når du sier i fra eller bare gjør det oftere for å plage deg, da synes jeg du skal fjerne deg fra situasjonen. Det skal jo ikke gå så langt at du føler deg konstant utrygg og hånet. Pass på deg selv, og si i fra om det er noe du ikke liker. 

Jeg skal legge noen artikler til under, som jeg anbefaler at du leser. Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen. 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Seksuell trakassering

Jente sier stopp med hånda (colourbox.com)

Har du blitt klådd på ufrivillig, blitt kalt hore, horebukk eller andre seksuelle skjellsord? Mange rapporterer at de har opplevd dette og annen form for seksuell trakassering og seksuell tvang.

Les mer

Alt om kropp og sex på norsk og andre språk

Skjermdump fra zanzu.no

Se og hør informasjon om kropp, seksualitet, følelser og forhold. På zanzu.no får du forklaringer på norsk og mange andre språk.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit