Hopp til hovedinnholdet

Har anoreksi, er stresset og skriker og har vondt i hodet. Er det normalt?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Jeg har begynt min kamp mot anoreksi. Eller har vært perioder hvor jeg spiser kjempe lite, så spise masse, så spise ikke mer den dagen, bruke avføringsmiddel, trene både natt & dag. Er innlagt på sykehus. Jeg merker jeg er kjempe stressa for tiden, det skal ingenting til før jeg skriker til dem som snakker med meg.. Også veldig mye vondt i hodet. I panna. Er dette normalt?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, jente på 18 år

Takk for at du skriver til ung.no med dine bekymringer.

Du forteller at du har anoreksi og er innlagt på sykehus. Du er veldig stressa for tiden og skriker til dem som snakker til deg. I tillegg har du vondt i hodet og lurer på om det er normalt.

Jeg tenker at det du beskriver høres ut som typiske ting som kan oppstå når man har spiseforstyrrelser og spesielt anoreksi som du forteller om. Du skriker nok til andre fordi du er så sliten og har lite å gå på nå. Da kan det være veldig vanskelig å regulere følelsene sine og du sier/skriker kanskje ting du tenker etterpå at du ikke skulle gjort. Dette vil nok bli mye bedre når du blir frisk. Jeg tenker også at det at du har mye vondt i hodet også kan komme av tilstanden din nå. Siden du har anoreksi så er du undervektig og spiser uregelmessig. Dette kan gi hodepine. I tillegg så forteller du at du bruker avføringsmiddel og dette kan også gjøre deg dehydrert (for lite væske i kroppen) slik at du også får hodepine av dette.

Det er ikke mulig for meg å vite om det er dette som skjer med deg siden jeg ikke kjenner hele situasjonen din, så det er viktig at du tar opp disse temaene med behandlerne dine som du har der du er innlagt. 

Jeg ønsker deg lykke til med kampen din mot anoreksi! Når du blir bedre så tror jeg at disse symptomene du forteller om også vil slippe taket. Heier på deg!! 

 

Med vennlig hilsen psykologen 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Behandling av spiseforstyrrelser

Hender knyttet sammen med målebånd (www.colourbox.com)

Kan man bli frisk av spiseforstyrrelse? Når bør man ta kontakt? Hvordan kan man bli frisk og hvem kan hjelpe deg? Denne artikkelen gir deg svar.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse