Hopp til hovedinnholdet

Hva burde jeg gjøre med fotball når jeg begynner på vgs 

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en gutt som ønsker å satse fotball. Jeg trener med lag og fritid med kvalitet. Husker alltid å passe på å ikke belaste meg selv og hører på «kroppens signaler». Når jeg blir vgs alder ønsker jeg å flytte alene til en by der hvor fotball er litt større og hvor jeg kan gå på skole uten noe problemer. Men jeg er usikker på om det blir for vanskelig med økonomi? Er det et dårlig valg? Tenker jeg på noe jeg ikke burde tenke på nå? Noen råd videre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er absolutt viktig å spille på et godt lag hvis man skal satse på fotball. Vet ikke hvordan du bor eller hvordan skolesituasjonen din er på vgs, men hvis mulig ville jeg anbefalt deg å bo hjemme. 

Hvis laget er godt og du fortsatt har mulighet til å gå på skole er dette gode forutsetninger for å bli proff, samtidig som du har en plan b med skole hvis du ikke får det til eller går lei. 

Grunnen for at jeg anbefaler deg å bo hjemme hvis mulig, er at det er soppas slitsomt å satse fotball samtidig som du går på skole. Det er veldig mye jobb å bo for seg selv, og du for fokusert mer på fotballen og skolen hvis du bare bor hjemme. 

En grunn for å flytte hjemmeifra måtte isåfall vært hvis du skulle startet på toppidrettsgymnas. Det kan være grunn for å flytte og da er det ofte veldig godt tilrettelagt. Likevel er det ikke sikkert at dette er det beste. Det er nok veldig varierende hvor mye man får ut av å gå på toppidrettsgymnas. Det er mange eksempler hvor det har vært like greit å bare gå på vanlig skole og trene hardt. Toppidrettsgymnas er heller ikke billig, selv om det går an å få stipend. 

Dette for bli opp til deg og du må nok høre med foreldrene dine og hva de mener. Likevel er det et par år til du må bestemme deg og kanskje ser du veldig annerledes på ting enn du gjør idag. Ville derfor ikke stresser for mye med dette. 

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Min fritid: Fotball

Odd-Andre

Odd-André (15) fra Steigen i Nordland kunne vært født med fotballsko på bena. Ung.no har tatt en prat med ham om interessen for fotball.

Les mer

Proffdrømmen

Mange drømmer om å bli fotballproff

Tusenvis drømmer om å bli fotballproff, noen klarer det. Hva er deres hemmelighet til suksess? Når alt kommer til alt er det hardt arbeid eller talent som er avgjørende? Vår ungdomsjournalist, Erik, har skrevet om hva som er viktig for en som ønsker å bli profesjonell fotballspiller.

av Erik, ungdomsjournalist

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Flytte hjemmefra
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om flytte hjemmefra