Hopp til hovedinnholdet

Jeg har hatt mensenrester i 4 dager, mensen har vart i 2 uker, normalt?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har hatt «mensenrester» i 4 dager. ( brunt og svart blod) er det normalt å ha det så lenge? Tilsammen har jeg hatt mensen i 2 uker og 2 dager. Det er første gang. Takk for svar:)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 14 år.

Takk for at du kontakter Ung.no.

Jeg forstår at du er litt bekymret og lurer på om det er normalt, om du har hatt mensen i over to uker. 

De første årene man har mensen er det normalt at denne er uregelmessig. Det kan gå alt fra flere måneder mellom hver gang, til bare et par uker. Mengde og hvor lenge det varer, vil også variere. Derfor er det ikke unormalt at en kan ha mensen i over 2 uker. Det er dessuten helt normalt at blodet er brunt/svart, når en har veldig liten blødning. 

Årsaken til at mensen er litt uregelmessige og ikke helt som man forventer, skyldes at hormonene ikke er helt i balanse i starten av puberteten. Dette vil ofte regulere seg etter noen år. Men noen opplever at mensen aldri blir helt regelmessig, og det er heller ikke tegn på at noe er unormalt.

Jeg anbefaler deg å føre en menskalender. På den måten får du oversikt over når du kan forvente din neste blødning og hvordan din menstruasjonssyklus er. 

Sjekk også ut de artiklene jeg legger ved svaret og ta en prat med helsesøster på skolen om du trenger å vite mer om mens, kropp og pubertet.

 

Vennlig hilsen Helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Mensen - sånn er det

Bind (colourbox.com)

Har du spørsmål om mensen? Lurer du på hva mensen egentlig er, hvor mye blod som kommer eller hva det betyr at den er uregelmessig, eller kanskje lurer du på noe om farge eller lukt eller hva menstruasjonssyklus betyr?

Les mer

Jenter og puberteten

Jente i undertøy (colourbox.com)

Når starter det og hva skjer? Mange lurer. En gang mellom 9 og 15 år starter det for jenter. Men det er store forskjeller.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Hos helsesykepleieren (foto: ung.no)

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Pubertet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om pubertet