Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg bytte merke p-piller midt i ett brett?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Jeg lurer på en ting. Jeg går nå på diane ppiller pga kviseproblemer. Alle kvisene er borte, men etter at jeg begynte på diane har jeg vært plaget med rød og brennende hud, kan det være pga pillene? Jeg skal nå bytte til loette 28. Det jeg lurer på er om det går greit og slutte midt i brettet på diane, ha 7 dager opphold (mensen) også begynne neste brett med loette 28?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 16 år!

Takk for at du skriver til ung.no!

Så bra at du har fått hjelp med huden din av Diane. Jeg kjenner ikke til at rød og brennende hud er vanlig bivirkning av Diane, men i pakningsvedlegget står det at hudplager som for eksempel utslett kan forekomme. Hvis det går over når du slutter med Diane var det sannsynligvis en bivirkning av de. 

Når det gjelder bytte fra Diane til Loette råder jeg deg til å bytte når du er ferdig med ett brett diane. Da skal du starte direkte på Loette eller den siste virksomme pillen med Diane. I pakningsvedlegget til Loette står det beskrevet slik: 

Bytte fra en annen p-pille
Bytte fra p-piller med 21 tabletter på hvert brett
Gjør ferdig brettet med nåværende p-piller, og begynn deretter med Loette 28 neste dag uten avbrudd.
Bytte fra p-piller med 28 tabletter på hvert brett
Dersom det nåværende brettet med p-piller inneholder tabletter uten virkestoff, skal du ikke ta disse, men begynne rett på Loette 28 neste dag.
 

Vennlig hilsen jordmor ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Praktiske tips om hormonell prevensjon

P-piller (colourbox.com)

Lurere du på når du er sikker etter oppstart med prevensjon, når det har gått for lenge mellom to p-piller, hvordan utsette mens eller noe annet. Du finner svar på det og mye annet i denne artikkelen.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Prevensjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om prevensjon