Hopp til hovedinnholdet

Hovne og vonde kjønnslepper etter sex

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg og typen har vært sammen i snart 1år nå. Vi har et aktivt sexliv, men jeg merker en del ubehag rundt dette. Etter samleie har det hendt en del ganger at kjønnsleppene har hovna opp og at det klør, og svir når jeg tisser. Det skjer også at hver gang vi har sex så detter sæden ut av kroppen min igjen, akkurat som om kroppen min «støter» sæden bort. Typen har også opplevd ubehag på penishodet og «sår» der etter sex. Vi har vært veldig nøye med at vi begge er våte før sex. Jeg går nå på Vivag kapsler etter legens anbefaling, men kapslene har bare gjort situasjonen verre. Nå kan vi ikke ha sex i det hele tatt uten intense smerter med hovne kjønnslepper og svie. Har alt testet meg for kjønnssykdommer, så det er heller ikke det. Vet ikke om det har noe å si, men jeg går på almina 28 i tillegg. Takk for svar!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg skjønner at dette både er smertefullt og plagsomt for deg, og jeg tenker at slik kan du jo ikke fortsette å ha det. Siden plagene dine har økt etter oppstart av Vivag, synes jeg at du skal bestille en ny time hos fastlegen din og fortelle hun/han dette. Vivag har som funksjon å lindrer underlivsplager som illeluktende eller unormal utflod, kløe eller irritasjon, men hos deg har jo ikke dette hjulpet.

Hovne og vonde kjønnslepper kan skyldes flere ting. Irritasjon eller en allergisk reaksjon på f.eks latex kondomer kan være en årsak. Videre kan bruk at parfymerte såper, tett sittende truser/klær eller litt røff sex også gi hovne kjønnslepper. Det siste gjelder særlig om ikke du er våt nok i skjeden før sex, men det skriver du jo at du er. Det er dessverre også noen som kan reagere allergisk på kjæresten sin sæd, men dette er relativt sjeldent. At sæden renner ut etter sex, er helt normalt og betyr ikke at det er noe galt. Men siden vi er på ung.no ikke har mulighet til å stille konkrete diagnoser, synes jeg at du skal ta turen tilbake til fastlegen din slik at du kan få en ny vurdering der.

Det er også viktig at du nevner de plagene som kjæresten din har, slik at dere begge eventuelt kan få behandling dersom det er noe som gjør at dere f.eks smitter hverandre. Lykke til.

Vennlig hilsen jordmor, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Smerter ved samleie, hva kan det være?

Kvinne med smerter (colourbox.com)

Mange skriver til oss om at de har smerter eller ubehag ved samleie. Det kan være ulike årsaker. Det er mulig å finne ut av det og finne løsning på problemet.

Les mer

”Jenteplager” – små og større plager fra skjeden og i underlivet

Jente har smerter (colourbox.com)

Du ser plutselig noen nupper mellom kjønnsleppene som du ikke har lagt merke til før. Det klør eller kanskje skjedeåpningen litt sår? Mye av det som kan føre til bekymring, er helt vanlige små plager som går over av seg selv. Eller endringer som skjer fordi det er slik det skal være!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex