Hopp til hovedinnholdet

Jeg vil begynne å trene, men vet ikke hvordan jeg skal gå frem.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, eg har lyst å begyne å ete sunt å trene men eg vet ikke hva slags treninger eg skal gjør, eller hva eg skal gjør. Me har eit damperom eller du siter i ein liten plass åså er det veldig varmt sånn at du skal svette også har vi romaskin eg skal begyne å bruke dei. Men kan du komme med noen eksempler på viktige ting eg må gjør. Eg vil virkeligt kome ifrom å ska prøve å holde meg unna sukker å eg skal se om me får tak i tredemølle eg vil ikke løpe ute for eg føler at det er ukomfortabelt å gjør det.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt. Så fint at du vil begynne å trene og spise sunt. 

En av de beste måtene å komme i gang med trening på, er å bli med på en fritidsaktivitet. Da har man noe fast å gå til, trener sammen med andre, og har trenere som følger opp at man gjær ting riktig. Det kan være alt fra dans, til kampsport, friidrett eller en ballsport. Er det noe du kunne tenke deg å begynne på? 

At du har tilgang på romaskin og kanskje tredemølle er flott, her kan du få trent kondisjon på flere måter. Jeg legger ved en artikkel med en styrketreningsprogram som du også kan gjøre hjemme. Hvis du 2-3 ganger i uken gjør det, i tillegg til å bruke romaskinen/tredemøllen, kommer du langt. Jeg legger også ved en artikkel om hvordan du kan trene kondisjonstrening. 

Men ikke la fokus på trening og å spise sunt ta alt for mye plass. Det viktigste er at du er i aktivitet, og har et normalt kosthold. Da kan man helt fint kose seg med noe godt innimellom. 

Les mer i artiklene under.

 Hilsen fysioterapeuten, ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Gode vaner for en sunn hverdag

Spiser foran datamaskinen (colourbox.com)

Her gir vi deg enkle tips om trening og matvaner som gjør at du kan gjøre din hverdag sunnere. Det kreves verken spesiell diett eller fancy treningsformer.

Les mer

Tips til et sunt, balansert og variert kosthold

Tallerken (colourbox.com)

Vet du hvorfor det er lurt å spise sunt og variert? Syns du det er vanskelig å vite hvordan du får det til? Her er noen gode tips.

Les mer

Hvor mye trening er nok - og for mye?

Mann som løper(colourbox.com)

Hvor mye trening som er akkurat passe finnes det ikke noen fasit på. Men i denne artikkelen får du tips til hvordan du kan finne ut hva som er passe mengde for deg.

Les mer

Hvordan få til smarte endringer i kostholdet?

Små endringer i kostholdet kan gi stor effekt (colourbox.com)

Hva og hvordan du spiser er et resultat av vaner du har opparbeidet deg gjennom hele livet. Det kan være vanskelig å endre en vane, men denne metoden kan gjøre det både moro og enkelt!

Les mer

Styrketrening du kan gjøre hjemme

Hjemmetrening (ung.no)

Å trene styrke har mange positive effekter. Økt muskelstyrke strammer opp, og gjør oss i stand til å takle mange av hverdagens oppgaver bedre. Det kan også være med på å forebygge skader, både innen idrett og ellers.

Les mer

Hva er utholdenhet og hva er kondisjon?

utholdehnhetstrening (colourbox.com)

Vi bruker ofte ordene utholdenhet og kondisjon om hverandre. Begge deler handler om evnen til å holde på med en aktivitet over tid. Og det kan trenes opp!

Les mer

Tren og ha det gøy!

Jente jogger (colourbox.com)

Her finner du råd for hvordan du kan finne glede ved bevegelse og aktivitet, enten du er vant til å trene eller ikke.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Gratis trening
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om gratis trening